Glatki-valjak

I ovo je valjak pa se više ne koristi:
27122013099.jpg

Išao sam nedavno da vidim jedan valjak, cena je "momačka" ali i valjak je pravi i sam tok izrade.
fotografija0522.jpg
[/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] Sve je OK, od samog materijala pa do završne obrade tj; farbanja čak bi i cenu "progutao" ali nikako mi ne odgovara transportna širina od 3 metra !!!!! Previše ili da kažem na samoj ivici zakona. Radna širina 4,3 metra ili 6 redi na 70 cm

Prijatelju moj, reci Ti meni nesto...?
97% kombajna je sire od 3 metra (cak je i Zmaj serije 13X) i sta cemo onda? Svesti ih na meru brusilicom.:osmeh:

Pa skoro sve ti je 3m ili sire pocev od sejalica za zito, kukuruz, spremaci, drljace, Dvoredni berac je sirok ~ 3.5m pa ide kroz saobracaj.
Koja je cena ako nije tajna?

Bočni se relativno lako i bez doručka dižu. Zadnji je druga priča, ali njega su napravili na preklop samo iz razloga ako neko ima manjak mesta pod krovom!

Ove sarkice sto drze bocne valjke meni deluju preslabo!!!!! Jedno ili dva malo grublja spustanja ce im presuditi 99%... Moje misljenje... Jer se valjci vrte na elzajevima ili ima caure??? :sta: I koja je cena jer jaca od onog sto sam ja postavio???? :sta:

cira92 Dali i ko će im suditi ne znam, u Somboru ih ima čini mi se 4 komada i nisam čuo da je ikom otpalo a ti koji su ih kupili obrađuju svaki preko 400-500 ha. Čaure su u pitanju a poliamid je unutra ako se ne varam.

SaleCar
ja sam naveo moj razlog odustajanja od kupovine je širina. Ne bi da prođem kao Kikinđani sa presom, ili kao u onom vicu kad zec beži iz Bosne, jer tamo štroje bikove !!!!:haha:

Na otpadu cev 2 metra 30o kila 150 evra iscu za to.precnik je oko 30 cm mozda malo vise a zid cevi je preko 2 cm.Za te pare uzmes manji precnik i napunis betonom i zavrsio si posao.A i 300 kila neznam kako bi nosio traktor ispod 1500 kg na polugama.ustvari valjak je blizu traktora nije kao tanjiraca neznam bas nikad nisam kacio valjak.Uzimao sam drveni kao sa slike koju je postavio mislim panonstib ito posle sadnje deteline.Jednu njivu sam valjao i sadio detelinu rucno sejalicom onim malim ciklonom ili kako se vec zove.Zavaljao drvenim valjkom.Niklo prva klasa.Drugu njivu sadio OLT gama i nista nije niklo niklo je nekih 30 %.Bog da me ubije ako znam sta se desilo.To je bilo prosle godine videcu u prolece jel ima sta ako nema ide zaoravanje i sudanac.A bacio sam djubra nedaj boze (stajnjak)

.Drugu njivu sadio OLT gama i nista nije niklo niklo je nekih 30 %.Bog da me ubije ako znam sta se desilo.
Krajisnik Na sejačici ima navojno vreteno sa kojim se podešava pritisak ulagača a to se kod setve deteline-lucerke otpušta skoro do kraja u zavisnosti od same predsetvene pripreme. Verovatno je seme otišlo preduboko i zbog toga ti je i niklo tih 30%

Na otpadu cev 2 metra 30o kila 150 evra iscu za to.precnik je oko 30 cm mozda malo vise a zid cevi je preko 2 cm.Za te pare uzmes manji precnik i napunis betonom i zavrsio si posao.A i 300 kila neznam kako bi nosio traktor ispod 1500 kg na polugama.ustvari valjak je blizu traktora nije kao tanjiraca neznam bas nikad nisam kacio valjak.Uzimao sam drveni kao sa slike koju je postavio mislim panonstib ito posle sadnje deteline.Jednu njivu sam valjao i sadio detelinu rucno sejalicom onim malim ciklonom ili kako se vec zove.Zavaljao drvenim valjkom.Niklo prva klasa.Drugu njivu sadio OLT gama i nista nije niklo niklo je nekih 30 %.Bog da me ubije ako znam sta se desilo.To je bilo prosle godine videcu u prolece jel ima sta ako nema ide zaoravanje i sudanac.A bacio sam djubra nedaj boze (stajnjak)
IMT539 moze da nosi taj valjak od 300kg ko od sale imam ja takav 33x22o pun betona.Verujem da moze i tezi dosta jer je valjak blizu traktora.

- - - - - - - - - -

valj-1.jpg

valj-2.jpg

- - - - - - - - - -

valj-3.jpg

Danas pazario valjak, sirina 2.2 m, precnik 50 cm, konstrukcija dovoljno jaka.
Trazio sam valjak vec neko vrijeme i nema ih a na ovaj naidjem slucajno u blizini, placen 250 eura.

Da li se moze valjak napuniti peskom ali ne ceo nego do odredjene tezine? Stvar je u tome da imam vuceni valjak,nije u funkciji pa bih da ga namestim da se nosi ali mi je lagan jer su segmenti prazni. Ima tri segmenta (r=0.2cm D=1m) izadje oko 0.37 m3 * 1450kg/m3 (pesak) = 535kg pa mislim da ce biti tesko za IMT 560. Ako imate neki predlog cime jos napuniti nije na odmet. :)

Nazad
Vrh