Glatki-valjak

Ima dosta logike u ovim opisima,samo zar recimo psenica koja je malo vise izrasla nece imati kontra efekt jer valjanjem bi se mogli listovi presjeci i zdrobiti od zemlju.

To je zelena biljka, nije suvo lisce da bi se zdrobilo. Mindjusar je puno puta pisao i kacio slike kako on i na prolece valja sa kembridz valjkom.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]evo par slike posto nismo mogli na njivu,stim smo se bakcali .Mozda nece biti potrebno al nek stoji pod supom. Bez punjenja 500 kg

Pre nekoliko dana bio do stovarista i gledao ovakav valjak... http://www.gumaplast-rau.rs/valjak.html

Zanima me vase misljenje i neki savet ??? Valja li ovo necemu??? Nije bas jeftino a za hidraulicno sklapanje se doplacuje 200e I sto je naj vaznije koliko bi ste vi platili ovako ensto od 3m???? :sta:

MA cena je 1400e!!! Moj cale se nesto tu zagrejao za njega a meni to skupo bre!!! Neznam.. Ako neko zna da uporedim cene sa nekim drugim valjkom od 3m hvala vam...

Ciro druze, jeste taj valjak na oko dobar, ali mnogo je to para brate, pokusaj da nadjes neki manji, jesi pokusao da izracunas koliko ce te kostati da ga sam napravis?

Ma kakvi preskupo je!!!!!!!!!!! 1400e da dam za valjak nema sanse... Samo sam hteo da cujem i vase misljenje... Pokusacu da napravim sam ili da potrazim neki polovan.. Ima vremena do leta... Ali ne bi nista ispod 3m...

Dvoumim se jako izmedju ta dva ali neznam sta da radim... Da li moze kembridz da se koristi za sve sto i obican??? Niko u selu nema Kembridz valjak pa nikad nisam uzivo ni video kako radi... Recimo da li mogu posle setve Psenice da prodjem Kembridzom ili posle setve Kukuruza ,Suncokreta??? Izvinite na ova pitanja ali stvarno neznam... A nije sramota pitati... :ppozdrav:

Ja planiram da narednog meseca pravim ovakav valjak.Dobio sam cev precnika 350mm a duzina je 3m.Nisam uradio tacan predracun ali na grubo materijal ne bi trebao da predje 300e.Majstor trazi 200e za rad ali mozda cu i sam da radim.Mislim da je to previse novca a i vidjao sam u oglasima jednodelne za 250e a trodelne 450-500e.
Mozda nije isti kvalitet ali i razlika u ceni je velika.

Hvala puno svima.... Videcu sta mi je ciniti... Sa malim valjkom od 180cm nema sanse da sve izvaljam!!! PA ili uzmem veci glatki ili Kombridz... Hvala svima jos jednom.... :ppozdrav:

Evo ga jedan sa vašara iz B. Topole od letos
fotografija0279.jpg
[/IMG]
Cena mu je bila 700e za 3 metra i 800e za 4 metra širine.

Nazad
Vrh