Gde kupiti kvalitetne sadnice raznog voća?

Najveći problem je taj što su ogromna većina rasadničara (čast izuzecima) prevaranti. Na žalost, zbog toga najčešće voćari sami kaleme šta im odgovara.

Можда је и моја грешка. Расадник каже да нису имали јунску лепотицу на дивљој подлози.

А јасно се сећам да сам баш у том реду поред ограде, у башти, засадио јунску лепотицу и баш сам хтео на дивљој подлози да ми са те западне стране буду велика стабла и крошње које ће мало да засене башту од сунца.
Али у принципу је то та прича.. кад се пита јел имаш онда све има...

А јунска лепотица може на дуњу без посредника па може да се прода...

Ја сам 95% сигуран да је дуња.
Dunja 100%
Slikaj ostale ako imaju sta izvan zemlje od podloge mozda ti i to mogu reci
Karamanka nema dobar spoj sa dunjom.
Junska trebalo bi da je ok na dunji, a ove dve nikako.
Krusku na divljoj podlozi eventualno ces naci u rasadinicima okolo Subotice, oni je znaju imati - a ako je nemaju nece te slagati.

На још једној сам био нашао сличан изданак.
Имам пар неуспелих калемова где је обично зека направио да се калем осуши па сам оставио да буде дивља крушка. Тачно знам како изгледа кад крене изданак из корена.

Контактирао сам расадник каже да ће имати караманку на дивљој подлози.
Знам да ти се она свиђа, караманка би требало да је карамут који ти волиш.

Ипак бих посадио калуђерку. Стиже у октобру. Тако да ћу прераспоредити дозревање јер ћу имати караманку и виљамовку у августу па док мало одстоје и ферментишу ето га септембар.
Да направим распоред кад будем правио ракију... Ако икада дочекам пензију....

Спреми десетак дивљих подлога крушке јер планирам да ти пошаљем калем гранчице једне лепе крушке што стиже крајем јула.
Наравно пос условом да нађем довољно калем гранчица јер је дрво старо и огромно. И вероватно су прави пупољци за калемљење тешко доступни.

Шта кажеш за расадник Шевар који је у Петроварадину?

Велике шансе да ћу пазарити у Каћу... само ако ома... таман да купим и оне "касноцветне" кајсије...

Можда ћу мало да се "испрсим" ове године.
Све сам куповао другу класу и у пролеће.
Оне саднице посађене у јесен много боље напредују и изгледају.

Што је већа цена то је мање садница... ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh