Gajenje zelene salate

Daruši

Član
Učlanjen(a)
2 Jul 2013
Poruka
152
Tuki, na koji razmak si rasadjivao salatu?
Ovo vreme pogoduje razvoju gljivičnih oboljenja, provetravanja što više, kada uslovi dozvole.

ljubek

Član
Učlanjen(a)
18 Okt 2009
Poruka
1.808
Brzinsko pitanje oce li 4 agrila od 17 grama zastititi salatu u visokom plasteniku sa duplom folijom ako temp padnu ispod -10.Ja imam iskustva do -8 ali preko -10 nemam.Salata se sece vec pa nije bas pozeljno da zamrzne.

pufta

Član
Učlanjen(a)
21 Jul 2015
Poruka
626
Ako i bude -10 ja cu samo preko nje nabaciti jednostruki agril, plastenici takodje sa duplom folijom. Prosle zime sam imao salatu za secenje u malim plastenicima sa jednom folijom i navucem jedan sloj agrila, kada je naislo ono naj hladnije -25 skoro sve je propalo, sreca pa nisam imao mnogo.

ljubek

Član
Učlanjen(a)
18 Okt 2009
Poruka
1.808
Jutros spoljna temp -8 u plasteniku nije mereno a ispod 4 agrila + 4.
Po ovoj matematici svaka prepreka nosi 2-3 stepena.

Zoran023

Član
Učlanjen(a)
17 Mar 2012
Poruka
97
Da li salata koja je za secenje moze da prezivi -7 , -8 ili bi bilo dobro da se pokrije agrilom? Imam i tek rasadjenu malu salatu koja mislim da nece imati ostecenja od ovog najavljenog mraza.

ljubek

Član
Učlanjen(a)
18 Okt 2009
Poruka
1.808
trenutno stanje
Odoleva minusu hrabro.Ako bude ispod minus 7 pokrivanje sa 2 agrila.
[/IMG]

pufta

Član
Učlanjen(a)
21 Jul 2015
Poruka
626
Cena od 18 do 20din kom, to na veliko. Sverceri se boje zatvaranja pijaca pa im se bas i nekupuje. Ja sam priveo kraju, jos oko 500 kutija a ovi sto su tek poceli, ko zna kako ce biti.

OZZSrem

Član
Učlanjen(a)
21 Apr 2014
Poruka
31
Planiram da rasadim salatu u plastenik oko 15 septembra. Koji rasad preporučujete? Ja sam mislio da stavim Genesis ali se bojim da je to pretoplo za Genesis ...

Vrh