Bosonoga
Član
A ta mala Imt sigurno je teška freza zato je možeš i asvalt da spustis. Uzmeš taku veću i miran si.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Najbolja je verovatno neka uvozna nova od 3-4000evra. A ko je probao sve freze pa da moze da donese sud, koja je najbolja. Od freza do 1000e a da su nove ubedljivo je najbolja ova iz raske. Imam je, a radio sam i sa malom IMT 110cm i sa FPM140cm. Ne znam sta covek da napise da bi moglo da se skonta. Radi svaka posao, e sad napisao sam kako se ponasaju u radu da ne ponavljam. U razoranu ledinu moze IMT freza i ova iz raske pricam za do 1000evra, s tim sti IMT ne postoje nove. Ovo sto prodaju kao FPM IMT to nije IMT freza nekadasnja koja ima moticice savijene na 90 stepeni.Dobro ja procitah ceo forum ali nisam skontao koja je najbolja.Jedni hvale jednu drugi drugu.Meni treba 1.65 za ursusa tj za medjurednu obradu u vocu.Sta je preporuka
Takva veca je 140cm i 539 bi se mucio da odnese do njive. One su za 560 itd. Te "male" IMT freze od 110cm su bog za duboko frezanje bilo kakve zemlje. Koristio sam je. Spora jeste jer je mala ali i mora 1. eventualno 2. spora da bi posao bio valjan.A ta mala Imt sigurno je teška freza zato je možeš i asvalt da spustis. Uzmeš taku veću i miran si.
Tog se samo i ja bojim, baciti pare u nju a na kraju bude gora od tanjirače. Hvala puno na savjetimaNajbolja je verovatno neka uvozna nova od 3-4000evra. A ko je probao sve freze pa da moze da donese sud, koja je najbolja. Od freza do 1000e a da su nove ubedljivo je najbolja ova iz raske. Imam je, a radio sam i sa malom IMT 110cm i sa FPM140cm. Ne znam sta covek da napise da bi moglo da se skonta. Radi svaka posao, e sad napisao sam kako se ponasaju u radu da ne ponavljam. U razoranu ledinu moze IMT freza i ova iz raske pricam za do 1000evra, s tim sti IMT ne postoje nove. Ovo sto prodaju kao FPM IMT to nije IMT freza nekadasnja koja ima moticice savijene na 90 stepeni.
FPM moze da radi u vec obradjivanim njivama 10-15 cm i one su vrlo lake i nezne a tako su i napravljene, i spadaju u sitnilice ne u freze. Ne ubedjujem nikog ali znam dosta ljudi koji rade oziljne poslove (krompir npr) i koriste ove freze iz Raske. Ja sam sa njom izfrezirao 60-tak hektara za nekolke godine i jos je kao nova.
Sa njom mogu laki poslovi npr za zitarice 10ak cm ili medjuredno oko voca, a moze i ozbiljaan posao, a sirine su im iste a cena je jos manja.
Je li tesko skontati? Pisao sam iskustva sta se desi kad FPM od 160cm uteras u oranje, ili Deljanin jer su tu negde.
Za kolegu aaaa12345: za neorano (ledinu) nije NIJEDNA freza, mada ove teze mogu plitko ali nije pozeljno. Pogotovo ta FPM ne moze ni u orano lako a kamoli u neorano. Najvise je koriste za setvu- pripremu za zitarice. Ali ako vec dajes iste ili manje pare, razmisli, zar nije bolje imatu ozbiljnu stvar pa i ako koristis za plitku obradu, bar je neces unistiti nikad, a jednom da ti zatreba za nesto drugo ili neku smonicu ti nemas stvar a dao si pare. Ovo ti pisem pisem iz iskustva.
Prethodnoh godina su bile 1,2e po komadu, sada su poskupljale na 1,8e.A ko pravi te iz freze iz Raške? Isto kinezi ili možda indijci?
Koliko im koštaju motičice po komadu?
Isti djavo dal kinezi ili indiciA ko pravi te iz freze iz Raške? Isto kinezi ili možda indijci?
Koliko im koštaju motičice po komadu?
Pozdrav,Evo za one koji sumnjaju u freze iz raske. Frezirana je ledina direktno, nije obradjivana 15 20 godina. Oko 5ha je parcela.
Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
Pozdrav,Nameravam da do jeseni kupim neku od freza iz Raške, pa ako još neko iz Vojvodine planira da se organizujemo i podelimo troškove transporta.