bobanvrb
Član
@blagojce sada može.lepo frezira i mirna je.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I koliko cm ide u dubinu, vidim traktor je ne oseca u radu?sega moze da se gleda
....A meni radi sa tri noza...traktoru je mnogo lakse...to je stvar reduktora..ako je reduktor brz mozes smanjiti broj nozeva ali ako je spor..onda kvalitet freziranja nije bog zna sta...Isprobao sa 4 noza, kvalitet obrade skoro isto kao i sa svim nozevima, ali zato je ferkic sada ne oseca uopste .
p.s. boga mi ima dosta da se sarafa! 8 sekcija, a samo jedan noz se ne dira... i za povrtarstvo ne bih skidao nozeve, a za ratarstvo ovako sa skinutim nozevima, puna kapa.
...I moja freza je u saradnji sa Brivieglieri...reduktor i zupcanici sa strane je Breviglieri a ostalo je Imt Boljevac...lepo radi reduktor je 2,50:1 sto znaci da u realnom radu ako se vratilo okrece pri 1700 obrtaja radilice vratilo se realno okrece 500 obrtaja onda na moticicama ima 200 obrtaja.Moja bi trebalo za 540 obrtaja karadana da ima 230 ili 270, posto nema bas mog modela na sajtu "breviglieri", ali ta dva odnosa imaju...
Ide od 20 do 25 cm u dubinu kako gde, grudve sto se vide su samo po vrhu dole nema nista kad se rukom razgrne, isla bi i dublje da je sveze orano. Traktor je 55ks i kardan brzi 720 obrt.Dali se varam,ti freziraš 20cm duboko i traktor je ne oseća?Koliko konja je ovaj traktor? na veću brzinu kardana?Svaka čast.Ja sam ostao bez teksta.Vidim da frezira lepo na slikama,kako je kad zagrneš rukom dali ima malo grudvi dole dublje?Nek je sa srećom da te posluži i da zaradi.