Francuska alpina

dve mi koze ojarile po dva mrtva jareta a pritom ni vimena nema. dali ce neko da mi kaze gde je greska?

- - - - - - - - - -

hocu li moci da naterm mleko i kako?
mozda su ti se medjusobno bile i onda je to posledica. koliko su ti stare?
ako ne naliju same, cim nikne kopriva uzmi i nazari vime dobro od toga ce da navrati mleko.
to se zove vesticje mleko. ima ga manje nego kad bi imala ovako, ali ga ima.

koza2.jpg

jednoj je 2 a drugoj trece jarenje i nije bilo problema uvek po dva i tri jareta i sve kao od sale izvele. postavicu slike. mesane su sa alpinama krupne i davale mi po 4 litre mleka dnevno. hvala ti na savetu. valjda ce uspeti. dogodine ce biti bolje. a da su se udarale jesu. a zasto nemam pojma imaju svega na volju.

po meni je to problem. sigurno su se mnogo bile i onda je dodlo do prevremenog porodjaja. i to je imalo za ishod uginuce. nisaam strucnjak, ali po meni je to. po nekoj tvojoj kalkulaciji kada im je padao termin.
drugi put obavezno ih odvoji nakon parenja. kod mene je primer cist kao suza. imam 3 koze dve su bile zajedno a jedna sama. parile se sve ali one dve sto su zajedno, od njih dve jedna je dominantna i bila je ovu ali ne mnogo ali je bila ona se meni parila 3 puta i tek kada se treci put parila ja je odvojim i bez problema je ostala sjarna, a uvek je isla kod istog jarca.

osjetljive su koze ja sam skoro negdje procitao da moze da izgubi plod zbog hladne vode ako pije i neki stres ako dožive i slicno utiče..

koza malo izašla na njivu pa je ja slikao ali otpozadi pa se ne vidi najbolje ,a nije se jos ojarila pa hajde reko malo na sunce ne bi li dobila kontrakcije :)

Evo neka slika moje kozice koja bi trebalo uskoro da se okozi receno mi je pocetkom marta....posto taj covek sto mi je doterao kozu tubak neki nije umeo da pita tacno u datum pa sad ja moram da nagadjam....

e0jr7b.jpg

256dbev.jpg
vimence :)

Pa i na slici se ne vidi kao uzivo za vime dosta je okruglije tj nabreklo sto ti kazes a stomak joj je stvarno veliki,a kozu sam platio 90eu i zadovoljan sam mogu ti reci :)

jeftino si prošao ja sam svoju platio 180KM i prevoz to je oko 100 eura al tvoja je duplo bolja,ja čak za svoju nisam siguran da li je francuska nekako mi ima duzu dlaku i svjetlije boje al mrsko mi se bilo vracati kuci praznog gepeka :)..

Pa da nije me skupo kostala a cista je Alpinka,jos samo cemo da vidimo kakva ce da bude sa mlekom a moji to dobro hrane pa ne bi rebalo da bude problema....

Ako nekom trebaju muski jarici majke alpinke i mesanke otac balkanac nek mi se javi.
Imamo 20 komada na prodaju . ojareni od 23.2 do 7.3, svi preko 3,5 kg na jarenju, cak je bilo i sa tezinom od 4 i 4,8 na jarenju.
Cena 2000rsd
PKB prodaju li se u rumi jarici? Razmisljam moje da odvezem na rumski vasar u aprilu ako ih ne ocistim do tad, bice oko 8-15kg do tad.

Prodaju se dobra roba uvek ima kupca , ovaj lik sto je imao ove imo je mozda nekih 15 tak bilo je dosta zainteresovanih oko njih stalno ,stvarno su bili lepi ko lutke .

E sad bilo ih je dosta zenskih ,sad samo muski neznam kako ce ici za klanje i za priplod ,ako je dobra roba i dobra cena trebalo bi da ide. Ovog meseca je bila dobra pijaca.

Nazad
Vrh