Francuska alpina

Nek su Vam sa srecom i zivi i zdravi jarici.

Do sada njih 2 a 4 jarica, bice jos ovi dana, do nedelje prva tura pa onda ide druga pa treca tura. Videcemo krajni skor, za sada je dobar.

- - - - - - - - - -

Za sada 6-2 u korist curica.

- - - - - - - - - -

Za sada 9-3 netreba ni da kazem da vode curice.

• Like
Reagovanja: PKB
Citam ovaj forum,oci mi ispadose ali sam los djak pa ne kapiram bas najbolje ali najbolje je da ja pitam.Imam kozu Alpinu koja je ojarila dva komada,musko i zensko,imam njene dve cerke koje su se takodje ojarile.Prva,bez rogova,dva komada,musko i zensko,ima vime fino i krupnija je.Druga rogata ojarila jedno,musko,i ima neko malo vime jedva je izmuzem,posto glupan izgleda forsira jednu sisu vise.Tu zensku jarad planiram da ostavim,muske da prodam.Pitanje je sledece:Kada ih treba odluciti,s obzirom na to da bih dva zenska jareta ostavila za reprodukciju?
Neko to radi sa 10 dana,neko sa mesec dana,neko sa dva meseca...Vazno mi je mleko ali mi je vazno i da te zenke budu dobre kozice.Ova mama-Alpina je dobra i ima 6 litara mleka u sezoni a kakve ce ove dve biti zivo me zanima.

U zadnje dve nedelje 4 prema 3 vode momci. Na žalost jedna koza je uginula ubrzo posle jarenja, jer su jarići bili izuzetno krupni...veterinar kaže da su je, žargonski rečeno, pokidali...šta da se radi...idemo dalje

Živ druže, mrdam...samo strašno malo vremena imam za pisanije i uopšte za net...ali pratim koliko stignem ::spreman na sve::

Odavno se nisam javljao, pa reko da postavim par slika sa farme, jarenje je u toku, guzva je neverovatna, videcete po slikama, nznm tacno koliko ima jaradi, kad se sve izjare brojicemo, ovako nema sanse prebrojati, u danu se ojari 10-ak koza.

021yn.jpg
7

022ln.jpg

023iu.jpg

028qz.jpg

030ah.jpg

037qcu.jpg

038sga.jpg

042nf.jpg

044he.jpg

Nazad
Vrh