Francuska alpina

Masinski naravno, ali jednu po jednu kozu, nismo jos uvek napravili izmuzise, ali u planu je.

P.S. Imamo belog sira u kriski na prodaju, koze su samo na pasi, ne dobijaju ni zrno kukuruza niti deteline, znaci sir je cist da cistiji ne moze biti, nema ga u ogromnim kolicinama. Ovih dana bi trebalo da stigne vakumirka, tako da ce sir biti upakovan kako treba.

pozdrav svima imam jarca alpino al ljudi imam problem jako je debel i bas naoci extar izgleda al nece da mraka koze sta bi moglo bit i sta treba da radim :sta:

Probaj ga staviti na dijetu.Imao sam isti problem sa ovnom, naime kada sam ga kupio bio je oko 140 kg i ovce ga nisu interesovale. Isteramo ih na pašnjak on izgubi jedno 20 kg i onda je počeo da mrče.

ali molim te elmire prvo ubaci sliku tog debelog jarca,ja sam samo jednom u zivotu video debelog jarca i to sanske rase bio je tezak 135kg

Nije mi jasno šta je moj post od sinoć izbrisan.Ako je zbog nkog razloga sporan nek mi se kaže ili sam možda i ja sporan zajedno sa njim.Ovo se obraćam uredniku !

U ovoj godini sam cuo dosta ljudi kako se zale na jarceve kako ne jure koze. Mozda je to usled vremenskih uslova, mozda zbog toga sto ostavljaju suvise mladu jarad za priplod a mozda je opet srodstvo u pitanju.

Nemanja i ja sam isto primetio da se mnogi žale ali na te u principu ne treba obraćati jer ih mrzi da malo pregledaju pojoprivredne forume.Pojedinci čim imaju problem da im koza ne traži jarca kad oni hoće stvaraju problem a da nisu malo pročitali prethodne postove.J alično sam imao nekih problema u početku ali nikad nisam dramatizovo jer u svakom poslu ima problema.Zato molim članove foruma da kad imaju neki problem da prvo malo prelistaju postove na forumu pa će sigurno naći rešenje za svoj problem.

Ovo sam pokupio od starijih ljudi koji imaju po 4-5grla za svoje potrebe i nemaju internet. Sto se tice stada o kome sam pisao i koje imaju moji u tazbini tamo je pusten jarac balkanske rase od nekih 40/50kg i 7 meseci, medjutim on slabo juri koze i ne oglasava se kad koze traze, skace on lepo kada se covek pomeri i uglavnom su se koze u proslih mesec dana isterale ali nema svojstveno ponasanje kao na primer jare koje je 4 m staro i ostavljeno za klanje a od proslog jarca alpinca, ono se dere juri koze i mrsavi, znaci druga rasa, drugacije ponasanje. Ovo su mozda izuzeci ali je i stanje na terenu :)

Nazad
Vrh