Francuska alpina

Nema nista sad~zasad,ali polako bice.Planski i polako prosirujem stadoSad sam u pregovorima sa jednim likom za jednu cistokrvnu sansku damu.Njemu vidim nesto mnogo i ne znaci,a meni bi legla ko'1 na 10~ku.Ima on i nekih alpskih ali nisu bas za pohvalu.Evo jedna slicica,jutros sam bas uslikao ova moja dva "pekmeza"
w1copd.jpg

Zdravo drugari dali kome treba jarac alpinac sa tetovažom a bez papira star 2 godine,podmladak mu je super 2 godine mi je pario koze,moram ga skloniti zbog srodstva.Milan!

Kolega Milane,ja nemam uslove da drzim jarca(jer koze drzim u gradu) ali cu se raspitati kod ovdasnjih kozara.I meni bi dobro doslo da u moj kraj stigne jedan dobar priplodnjak.Mozes li priblizno reci koja je cena? :ppozdrav:

Ma moze druze, sve moze...Nalazim se na veoma specificnom mestu u gradu. 400 metara od glavnog gradskog trga a u drugoj gradskoj zoni :sta: Mesto je specificno po tome sto se nalazi na putu za Taru.Pored moje kuce je trebalo da prolazi tranzitni put za Taru,Kremna i Zlatibor ali tu nikada ne moze proci jer su ljudi pre 20 godina bespravno napravili
kuce.Kasnije se to legalizovalo(Srpska posla).Objekat u kom drzim koze se moze slobodno nazvati "hotelom".Ozidan je betonskim blokovima,ima vodu,kanalizaciju i struju,ceo objekat je premazan "policemom" tako da ne moze da upija mirise ni mokracu,pokriven je crepom a plafoni su odradjeni~stiropor,mrezica,lepak,imauradjenu ventilaciju i odzake,itd..itd...Nije namenski pravljen za koze,trebalo je da bude najsavremenija odgajivacnica nem.ovcara~ali komsije...sudski sporovi itd..Za koze se trenutno niko ne buni a nema ni razloga:nista se ne oseca,nista se ne vidi i nista se ne cuje(kao kad ljudi drze psa u stanu).Sa jedne strane dvorista se granicim sa napustenim vojnim domom+30 ari placa.Tu mogu da pustim moje srne kad je lepo vreme(niko se ne buni a i zapasaju ne daju da zaraste).Tako da,kolega Milane sve moze u ovoj nasoj Srbiji.Ako me budu proterali odavde,imam na3 km od kucemajcino nasledstvo 62 ara sljivika pa cu iskrciti i napraviti novi objekat(to ce se svakako dogoditi) ali dok moze ovako.... :ppozdrav: :ppozdrav:

Veliki pozdrav batice.Sta bih dao da imam ono tvoje carstvo...priroda,prostranstvo~nema niko da ti cantra kako mu nesto smeta...(video u profilu ,svaka cast).Kada smo vec kod toga,Elmir sa sinoc "ponovio"(dvoje malih,beli ko macici)
kad ce Roga?Tu je i ona negde da se ojari,cini mi se..? :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Pozdrav kolege da malo ulepsamo temu

95449a122276976.jpg
[/URL]

ovi su se ojarili u nutra a jedna se ojarila vani u toku jutra i sneg ih pokrio ali svi su u redu .

Malo da obradujem kozare.Jucer posjetio prijatelja (Gorazde) i snimio nekoliko detalja pa vam ih prezentujem. Fasciniran sam ovim jarcem ogroman je a i kozu su mu po mom skromnom misljenju jako lijepe, kaze da im je porijeklo Francuska. Ukupno s podmladkom ima cca.40 grla

2w7kd9v.jpg

mc82zo.jpg

2lwswb8.jpg

nqeahf.jpg

30jgvm9.jpg

2dinig3.jpg

1z3cx2p.jpg

2a4xxug.jpg

8xpmpg.jpg

jgsewj.jpg

5ea0k1.jpg

Post je spojen: [time]1299493946[/time]