B
brundalo
Guest
Pritisak maximalno do 5 sekundi. Pa neces valjda lubanju probitTar je napisao(la):

a ono sa camovinom hm hm...ja bi radje izabra malo tvrdje drvo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pritisak maximalno do 5 sekundi. Pa neces valjda lubanju probitTar je napisao(la):
Nek su zivi i zdravi i ko bog dao sve ti tako napravileČugi je napisao(la):Pre sat vremena ojarila mi se prva ove godine, muško i žensko, slike sutra nije mi aparat kući.
nele99 je napisao(la):pozdrav svima.da li če neko da mi kaže koja sorta koze je najbolja za reprodukciju tj koja ostavlja najbolje potomstvo
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235400946[/time]_________________________________________________
imam dvije bijele koze i zelim da nabavim jos koza.sa bijelim nisam nesto bas zadovoljan.kozile su se jednom i po jedno jare.
Mozes pokusat sa gumicama za kastraciju ali to je strasno bolno i blago ce ti podivljat. Ovdi u HR je to zabranjeno. Inace koze su ti strasno agresivne kad su non stop zatvorene i zato ih pustaj na pasu ako mozes, ali uvecer razlaz. Jedino rjesenje za uklanjanje rogova ti je dobra veterinarska stanica, oni bi morali imat pile za to. To ti je ustvari pilica slicna koncu koja se upotrebljava u kamenolomima, strasno je savitljiva. To nikako nemoj radit sam vec neka radi veterinar. nakon toga dobra njega. Sad kad se blago triba jarit nikako to ne radi i to mozes uradit tek kad ih zasusis i prije novog pripusta. Tad ce to najlakse podnitejvala je napisao(la):Jos jedan podrav iz Bosne, okolina Sarajeva. Početnik sam, čaršijsko dijete, moj zet kaže ''haustorče'', inače nastavnik u školi. Trenutno držim koze zbog zdravlja a šmiga mi se i naviše (možda). Imam jednu francusku alpinu koja treba da se ojari i jednu sanijsku sa dva jarica od po 3 dana, danas stigla. Alpina nasrće na pridoslice a sanijska nema rogove. Kako da alpini skinem rogove? Stara je 3-4 godine. Odvojio sam ih privremeno u dva boksa iste privremene šupe. Vjerovatno nijedna od njih nije čistokrvna ali prilično odgovaraju fotkama.
Čitam vaše postove, odlični su. Već sam pročitao vaše opomene u vezi rogova i kontam da moram riješiti taj problem. Smijem li sam i kako?
Iman i ja prijatelju jednu takvu...terorizira sve redom i zato...odvajanjeejvala je napisao(la):Hvala Brundalo, izgleda da ću morati čekati skoro godinu, ali šta je tu je. Alpina je već mjesec kod mene i nije bila agresivna. Mala djeca je vodaju ali kad vidi novu poludi i nasrće na nju, valjda je ljubomorna. Moraću ih još više odvojiti zbog jaradi, čak i napolju.