Fotoreportaža poljoprivede i mehanizacije u Alberti

Slike iz sjetve, oni siju isključivo na prolječe od polovice petog mjeseca pa dok ne završe ovisno o vremenskim uvjetima. Siju isključivo žitarice ( pšenica, ječam zob, tritikale) , uljanu repicu, gorušicu, leću, stočni grašak i još neke leguminoze

Sjetva (videi su od vlasnika farme gdje sam radio)

Poslednja izmena:
Slike krava na ispaši u tom kraju je jako puno farmi krava na otvorenom gdje su one cijele godine na ispaši, ove prve dvije slike su kukuruzište , kukuruz su tu sijali samo za ispašu krava tokom zime jer inače zbog kratke vegetacije ne uspijeva. Na zadnjim slikama nisu krave 🤣🤣

Neće dočekati da je skinu suvu prirodno. Da se osuši i zrno i stabljika. Drugačija klima tamo skroz.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Branko vratio si se posle 5 godina.Nostalgija ili jednostavno neka viša sila?
Dopizditis 😂😂, ja sam bio sam gore, jer žena nije htjela ići pa da se preselimo svi. Inače sam svake godine išao na GO mjesec dana ali prošle zbog korone nisam mogao tako da sam bio 15 mjeseci bez prekida, jednog dana mi dopizdilo kupio kartu i idem, pitao sam prije gazdu da li mi može dati mjesec dana GO ali je muljao nešto, tako da sam prodao neke stvari i auto i samo sam mu sa aerodroma javio da dajem otkaz i da idem kući. Mislio sam se nakon što se situacija oko korone smiri vratiti gore ali sad više ne.

Bas velike masine.
Zbog cega prvo kose psenicu pa onda vrsu? Ima li gubitaka u tom postupku?

Moraju ih imati takve jer tu gdje sam ja bio ja nisam vidio parcelu manju od 64 Ha. Oni imaju dimenzije parcela bazirane na milji (1608 m ) pa je onda 1 milja x 1 milja koju oni zovu mile 258 Ha, 1 milja x 1/2 milje half mile 129 Ha i 1/2 milje x 1/2 milje tj. quarter 64,5 Ha .

Nekih gubitaka ima ali to je njima sve normalno, jedino nisam nikad pitao koju kombajniraju dvofazno a koju direktno jer siju običnu pšenicu i durum.

Nazad
Vrh