Fina hidraulika na Belorusu 552

sve je isto kao kod starog.on dize poluge kad napred dizem pored volana,nego nece kad dizem pored sedista.i jako mi sumljiva ona kuglica,posto je u katalogu manja kuglica,o na u sredini ista kao i kod mene.pa reko da pitam nekog ko se bas extra razume u to,dali smeta sto je veca kuglica.po mom misljenju smanjuje protok ulja.
Post je spojen: [time]1259183946[/time]
_________________________________________________
a na koji ti ventil mislis,ne povratni ventil,koji je taj?
 
Onu sliku sto je iz kataloga,dve cevi idu sa glavnog razvodnika na taj ispod sedista.Tamo gde se cevi prikopcaju na glavni razvod je bilo nesto u tipu reducira i to je meni delovalo kao nepovratni ventil.Nemoj mi zameriti ako nesto nisam rekao dobro ipak sam to radio pre 10 godina.
 
samo na jednom mestu ima reducir kod mene,i to sa strane razvodnika,naj tanji cecv koji dolazi sa regulatora na razvodnik .tu gde se spaja cev i razvodnik tu ima mali reducir,ali nema nista unutra,mislim kuglica ili nnesto.
 
jel mi moze neko reci,to jest ko je vec cackao regulator fine hidrolike na rusu,ono ispod sedista,gde se ona moze stelovati,na koliko mesta i gde?svaki majstor mi kaze da samo treba da nastelujem.a meni nije jasno gde se ona moze stelovati!
 
ma kakav majstor,ne treba meni majstor,samo da saznam gde se moze stelovati.nece ni taj bolje znati od mene da nasteluje.oni samo znaju da zamene neki deo,a ni jedan ne zna da kaze tacno sta je u pitanju,od svakog mozes da cujes mozda ovo mozda ono.Dragane ja sam uradio generalno na puno traktoru,to zna savako ko jednom vidi kako se to radi.samo sto ja jos nisam imao traktor sa ovakvom hidrolikom pa me to jebe.
Post je spojen: [time]1259422824[/time]
_________________________________________________
eto par slike,polako se pripremahttp://s6.tinypic.com/dmcewy_th.jpghttp://s6.tinypic.com/15fgbvk_th.jpghttp://s6.tinypic.com/s5zd47_th.jpghttp://s6.tinypic.com/sgtl_th.jpghttp://s6.tinypic.com/v3hc3m_th.jpg za farbanje.dosta su lose slike,los telefon :-(
Post je spojen: [time]1259423030[/time]
_________________________________________________
http://s6.tinypic.com/s5zd47_th.jpg
 
http://s6.tinypic.com/15fgbvk_th.jpg
Post je spojen: [time]1259423147[/time]
_________________________________________________
jel mozes sad?prvi put postavljam pa ne znam kako treba tacno
Post je spojen: [time]1259423268[/time]
_________________________________________________
http://s6.tinypic.com/dmcewy_th.jpg
Post je spojen: [time]1259423304[/time]
_________________________________________________
http://s6.tinypic.com/sgtl_th.jpg
Post je spojen: [time]1259423378[/time]
_________________________________________________
http://s6.tinypic.com/v3hc3m_th.jpg
 
robici je napisao(la):
ma kakav majstor,ne treba meni majstor,samo da saznam gde se moze stelovati.nece ni taj bolje znati od mene da nasteluje.oni samo znaju da zamene neki deo

... al' znaju i gde se šteluje ... :haha:

Nije baš lepo nipodaštavati tako sve majstore generalno. Nije baš da samo znaju delove da menjaju i ništa više od toga. Da svi ljudi mogu sve sami da urade ne bi majstori ni postojali. Majstora majstorom čini njegovo znanje, umeće i njegovo delo. I sam sam se bavio "majstorstvom", al' ne za traktore već za televizore. :D I milion puta sam došao u situaciju da mi mušterija kaže da je greška u televizoru usled otpale žice koju samo treba zalemiti. Tada sam im svima predlagao da mi pokažu koju žicu da zalemim pa da im to zalemim za dž. kad već nemaju alat. Naravno da se NIKAD nije radilo o otpaloj žici, al' kao što je svako od nas selektor reprezentacije tako je i pomalo majstor. I to je u redu i prirodno, ali nemojmo time i nipodaštavati one prave profesionalce koji žive od tog svog posla. Slažem se da ima svakavih majstora, ali generalno se to ne bi trebalo govoriti. :nono:

Malo šale i kritike, a sad ozbiljno. Kod mog komšije na 552 je bio neki kvar na finoj hidraulici. Ne mogu sad da tvrdim baš 100%, ali mi se čini tako nešto kao i tvoj slučaj oko dizanja (bilo je to pre par godina a pošto se ja u ruse ne razumem nisam zapamtio). Uglavnom, jedan odličan majstor za ruse mu je to rešio tako što je zamenio nekakav deo u sistemu polugica, koji je u stvari kao neki krstak (kardančić), (kao što ima nastavak u garniturama alata za prilaz nepristupačnim mestima, da se smota pod uglom a da prenese rotirajuću silu - jbg. ne znam kako da objasnim). U tom krstaku je bilo minimalno lufta, i mi smo mislili da to sigurno ne može biti kvar a majstor je onda rekao da pola milimetra lufta tu, na kraju sistema polugica bude puno i onda položaji ručice više ne vrede jer ispadne iz opsega (znam da ovo konfuzno zvuči ali pišem po sećanju pa možda neko ko se u to razume shvati šta je pisac hteo da kaže, da mogu jasnije da kažem već bih to uradio ali ne mogu jer zapravo i ne znam kako to tamo izgleda unutra). Onda je taj originalni krstak odsekao i navario krstak iz Unior alata koji nije nikad korišten i nije imao lufta ništa. Kad je to sve posle sklopio fina hidraulika je radila besprekorno.
Ne znam da li će ti ovo pomoći, ali možeš da pokušaš nešto ako već kažeš da hoćeš sam to da uradiš. Sad sam zvao komšiju i on kaže da pokušaš da raskačiš tu ručicu za dizanje od nekog "boba" - kod samog boba (ako sam ga shvatio to je u stvari ta fina hidraulika ispod sedišta, on kaže da se to zove "bob") i da onda direktno na osvinici tog boba simuliraš dizanje tako što kombinirkama ili ključem okreneš osovinicu u položaj dizanja do kraja (naravno kad traktor radi). Ako tako diže onda imaš lufta u sistemu tih polugica (a najverovatnije u tom krstaku) a ako ni tako ne diže onda je greška u tom bobu.
:ppozdrav:
 
Robici, ajd zamoli nekog da sve ove price oko fine hidraulike stavi na jedno mesto da bi mogli da pratimo temu.Ovo sto je dukej napisao ima logike(u vezi bob-a ,kod nas ga zovu bubreg)
 
i to sam vec pokusavao,nista u ponedeljak kupujem nov regulator pa cu videti dali ce dizati.i naravno hvala ti dukej :D
Post je spojen: [time]1259428521[/time]
_________________________________________________
od sad samo ovde pricamo o finoj hidrolici!vazi?vidis kod njih se zove bob,kod tebe bubreg.e sad,puno njit to mesaju,pa i za drugi deo vec govore bubreg ili bob.sta koji deo kod tebe kiraj zovu bubreg?
 
s5zd47.jpg

Post je spojen: [time]1259429309[/time]
_________________________________________________
e uspelo mi postavljanje slika,hvala ti druze!e vidis,a kod nas se to zove regulator fine hidrolike.a u nju sta god da ode ne menja se,nego se kupuje nov.a mene su zajebali pa su mi dali neku remontovanu.
Post je spojen: [time]1259429392[/time]
_________________________________________________
15fgbvk.jpg

Post je spojen: [time]1259429443[/time]
_________________________________________________
sgtl.jpg
 
resio sam napokon problem sa finom hidrolikom.u glavnom razvodniku bio kvar.nasao sam jedan vetil koji je kontra bio stavljen,i jedan ventil nije dobro otvarao.svi su govorili da je do regulatora(ono ispod sedista)ali ipak sam bio u pravu da nije do toga.ali hvala bogu sad dize kao blesav :D
 
Kao što sam ti rekao, moraš biti uporan a ponekad i dosadan. :D
 
jel ima neko na razvodniku od pozadi(izmedju razvodnika i plocs koja drzi razvodnik)neki ventil?od nazad se uvrce u razvodnik?
 
zbog cega pada hidrolika kad se ugasi traktor,a dok radi onda polako pusta!
 
Nazad
Vrh