Komasacija i arondacija dooosta kostaju te kao takve nisu lako izvodljive ovde.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa ko Radomir, zato sto je tako i nas selektor pricao o sebi u trecem licu.Nisam shvatio ovo za "radomira",
Pa to upravo i ja tvrdim. Samo sto nigde na svetu nijedan biznis nije finansiran sopstvenim sredstvima. Mi smo zbog zelenaskih kamata na to prinudjeni. A vuk ministar se dosetio da "nase" banke ne izgube profit pa dotira njima do 20%, a ovce tj mi treba da se zadovoljimo sa jeftinih 12 %.Samo što je moj pristup da prvenstveno morate da se oslonite isključivo na svoje resurse (pare,zemlja, znanje..) i radite kao i svaka druga firma. A za to je potreban neki minimum evidencija, kalkulacija.
Na zalost tuzna istina, koju mnogi nece da priznaju, a verovatno ce imati teze reperkusije, jer je izgleda krenula ostavinska rasprava.I ovi protesti su "uspeli" između ostalog jer su imali prećutnu podršku nekih političara.
Kamo lepe srece. Mozda nekom to cudno zvuci, ali po meni to je mozda i jedina sansa nase poljoprivrede, ukidanje subvencija u drugim zemljama. Mi te njihove nema sanse da pratimo, tako da bi smo sigurno vremenom izgubili trku.ali i evropa je na putu "amerikanizacije" poljoprivrede i tamo će se smanjivati subvencije....
To se vec uveliko desava i o tome sam vec negde pisao.Mnogo poljoprivrednika će propasti u narednih 5 godina, a osnovni uslov za opstanak i uspeh je znanje i profesionalno poslovanje od evidencija, finansija do planiranja, i tehnologije.
Možda u normalnom svetu sistem planiranja i funkcioniše ,ako u startu znaju bar minimalnu cenu proizvoda .Šta da planiram kad u žetvi ne znam cenu.
Vodimo evidenciju svih troškova proizvodnje ,analiziramo ih, ali sejemo skoro svake godine iste kulture.Zašto,zato što je svaka godina priča za sebe,ili po vremenskim prilikama ili zbog cena.