Elixir Zorka Sabac mineralna djubriva

Znači izvuko si koševe . Ja se ovde raspitivao , kažu to je samo za tajfune . :osmeh: . MOžeš li slikati detalj gdje prosipa djubrivo i ulagač ?

to je olt iz 60 i neke.
Da,da ostao od Hitlera kad se povlacio ostavio Frau Silovicki,pa sam posle sa Zikom menjao za neku rakiju,a kako je on dobio od Silovicke...

Momo ma nude ne pitaju,cekali su kad odem od kuce da dodju i nameste toliko me vole cudo jedno. :osmeh: Ako si stvarno raspolozen da te preporucim ?Do tebe je najveci problem kilometrza,ne moze servis da otalja koji ovo montira u odnosu koliko imaju poruceno.

Hvala ti , al taj sistem nemože kod nas , svi imamo već sanduke za klasično startno djubrivo na sijačicama pa to nebi imalo mjesta .

Ovo me podseti na situaciju kod jednog mog prijatelja koji ima vocnjak.Prvo mu rekli obradjujes izmedju redova, on covek kupio podrivac, frezu na pomeranje, nakon toga najbolje je da se zatravi izmedju, daj kupuj kosacicu, trimere i cuda...........
Prvo sejalice bile sa kosevima, pa onda bez njih kao ne trebaju, sada se ponovo vracaju......

Bas su ih kvalitetno izradili od debelog lima,nisam im nasao zamerku osim sto je tocak predimenzionisan u odnosu na kacenje-nosac na prvi pogled. Resetke u kutijama izuzetno kvalitetne,van sezone pogodne za rostilj. :osmeh:
20150408152133.jpg

20150408152205.jpg

20150408152246.jpg

20150408152303.jpg

20150408152312.jpg

Nesviđa mi se taj priključak u ulagač,to je landarapišore,postoji fabrička varijanta,kad se skine onaj trouglasti limić sa ulagača
I za đubivo mora inox,nemamo mi dovoljno dobru tehnologiju za farbanje koševa kao Sulky ili Amazone :ppozdrav:

Čekaj pa koje gnojivo sad tu ide.Tupe non stop kako treba stratno da ide 5 cm kraj i ispod zrna a ovo vodi direkt u kanal.

To je sad nešto drugo , startno je startno kao kod nas što se koristi već znaš , a ovo je "baš startno" :haha: .
Šalim se nije loše za sam početak "šut u **greška" , pogotovo kad je hladno , previše vlažno , tu nebi trebalo nikad da se pojavi da je mali kukuruz ljubičast ili žut iako kažu da je to osobina hibrida. Te sitnice mogu da presude samo ako se sve ostalo poklopi pa za vhunski prinos , jer kažu da za rekord kukuruz nebi trebao da ima ni jedan loš dan.

Drugo je ovo djubrivo,drugo je ono koje ide 5+5.
Ovaj sistem kacenja se pokazao boljim jer nema spadanja i ispadanja kao sa limenim trouglicima sto su imali slucajeva. Taj var nema skoro nikakvo opterecenje jer su kutije okacene sa ceone strane i tu su bas dosta ojacane i odlicno se drze.
Danas je i djubrivo preuzeto,ima da rodi kao u bajci. :osmeh:
20150408112424.jpg

Al su ga skarabudžili, svaka im čast :haha: Imao sam prilike da vidim uživo.
No, vidim da na ulagaču svako postavlja kako mu je volja to parce cevi sa crevom. Kod tebe je ispred, kod pojedinca is sela sto su nabavili, ide pozadi, tacnije na mesto gde se spusta ulagac čakancom :osmeh: Nema veze, bitno je samo da ulazi tu negde kod kanala, zapravo bitno da je u njivU :haha:

Sala na stranu drugari, ali ja juce videh ovde kod fabrike taj famozni natovaren kamion.Sa sve reklamom gde pise samo za clanove Poljoinfo Foruma.Vec spremljen da krene.

Poznaće se redovi gdje bude primjenjeno ovo djubrivo , biće kukuruz malo veći i napredniji u odnosu gdje isključi , dal će na kraju biti rezlike u prinosu vidjećemo.

Dobro su skarabudžili taj ulaz u raonik,tačno na indikator kontrole setve,majstori u pm:zli:
Nisam bio tu,mašinu odneo kod prijatelja i njemu su radili,gosn majstori poskidali kontrolu setve jel im smetala kao čobani nisu mogli pomeriti 1 cm desno ili dole.

Gorane zato gazda mora biti uz masinu i pratiti majstore. Ja nisam bio kuci kad se radilo ali sam bio na vezi Elixir-cale. Majstori imaju previse posla i ne stizu,pa onda de mogu oni gledaju da pozure.
Kakve si ti depozitore dobio ?

- - - - - - - - - -

Inace jesu ti stavili creva ili okitene ?

Znam ja to ali kada u domaćinstvu radiš sve bukvalno sam onda fizički ne stižeš.
No nešto ću već smisliti.Dobio sam rebrasta creva.Video sam da si pisao cenu ali ne mogu da nađem verovatno je obrisana poruka molio bih te da je napišeš opet.

Nazad
Vrh