Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Vec neku godinu korisim Kutina, i Ruska djubriva. S obzirom da je elixir prosle godine imao nizu cenu, razmisljam da probam i ova djubriva. Kakva su vam iskustva sa Elixir djubrivima?
Stanko Popovic, pre 7-8 godina poznat kao vlasnik FSH ,,Narcis-Popovic".
Posle je bio i direktor ,,Soja Proteina" ...
Eliksir je ozbiljna firma, ne bi trebalo da je lose, naprotiv.
Bio sam u obilasku fabrike u Šapcu, deluje svetski. Đubrivo je kompleksno, granulisano, nema prašine. Ne znam, vreme će pokazati a ja ga primenjujem već od lane.
Da, sve je na paletama, strečovano i vreće su od 25kg...mislim da u ponudi imaju i pakovano u džambo vrećama.
Ni ja nisam koristio njihova djubriva do sada,ali ove jeseni cu probati,i to na svu povrsinu a cena je kod mene u zadruzi 4600 din 100 kg za 20:20:0 i pakovane su od 25 kg
Ja sam danas uzeo 2 palete (2,5t) za pšenicu formulacije NPK 15:15:15 + 8 S, po ceni od 44 dinara za kilogram... Dečluje kao fina granulacija, videćemo kad krememo da ga rasipamo kako će biti...
Sumpor nije tu namerno dodat, on se javlja kao nuz produkt posle hemijske reakcije fosforne kiseline i još nekih elemenata radi granulisanja djubriva.
To je marketinški iskorišćeno pa nam sad reklamiraju neke tabele po kojima svi imamo manjak sumpora a on je neophodan....
Koristio jesenas 20:20:0. Djubrivo gotovo da neprasi. Ne mogu reci 100% jer razbacivao sam i Lincer Kutinu (nije mi bilo jasno ko je tu proizvodjac a ko isporucilac) e to djubrivo neprasi uopste. Elixir kupljen po ceni 43.20din u Agrotredingu u ZR. Videcemo u prolece kako se pokazalo i da li ima neke razlike,jer sam napravio mini oglede na par vecih parcela. Pola Lincer pola Elixir ista formulacija 20:20:0.
Nabavio sam i ja elixir Prahovo 15:15:15, uzeo sam paletu cena je 2100 din po dzaku......Mnogo prasine je imala,ali dobro se topi u vodi,inace bacao sam u zimsko oranje 200 kg/ha....