Elektronska kontrola setve

Ja takođe isključim i podignem baterije gore da mi ne brljaju bez veze.Skidače semena jednom podesim i više ih ne diram, proverim par puta u zavisnosti od frakcije semena i gas.

Ja stvarno ne vidim sta je tu problem. Brze nego na nodi a i lakse
Moguce kad se razradi 😁
@sale ratar nije ovde problem tesko ne tesko! Napatimo se mi posteno u svakoj od operacija i pripremi za iste, jel vecina nas nema Tatu koji sve lepo pripremi da bi sinko samo usao u opajan traktor i kad se nesto desi opet tata nastupa!
Problem vam nesto drugo al no!

Podižem zato što su uglavnom u pitanju završni redovi da ne bi spuštene baterije vadile(brljale) već posejano u mojoj ili komšijskoj njivi...
Pa nije to vadilica nego sejalica. Nece ni jedno zrno pomeriti ni milimetar, kad sve lepo nikne nece se ni poznati to sto nazivas brljanjem.

Okruzim njivu 3 kruga na sirinu prskalice i onda usejavam u njivi nemam umestaka,lakse za prskanje i spartanje.

Neki dan sejao usluzno radim sve sem zetve i oranja, pa mu njiva ima u etak zbog lose pdoranog do kanala kaze kako da mu bude red-dva neprospartan reko pitaj oraca.

Ja iskljucijem.Ranije sam dizao svuda baterija,a sada izbegavam da dizem
Ja sam na početku sa nodet dizao baterije, pa prešao na maju i odmah odustao, oca joj teškog, a neće uvek da zaključa pa diži po pet puta, i onda, se vratim na nodet al opet ne dižem baterije, kad nikne nikad se neće ni poznati, baš nema potebe..

Ja stvarno ne vidim sta je tu problem. Brze nego na nodi a i lakse
Ne znam kako je kod drugih Turskih ali kod mene na Cansa se tesko iskljucuje-ukljucuje, opruga koja gura je jaka i moras da upres rukom kardan i da ciljas da udje u zljeb od rascepke a preko toga je crna kapa pa se ne vidi nista nego ciljas na “slepo”

Ne znam kako je kod drugih Turskih ali kod mene na Cansa se tesko iskljucuje-ukljucuje, opruga koja gura je jaka i moras da upres rukom kardan i da ciljas da udje u zljeb od rascepke a preko toga je crna kapa pa se ne vidi nista nego ciljas na “slepo”
Mozda treba neko da ti objasni kako se iskljucije ili da ti snimi. Ne dira se ta crna kapa vec samo kardan i ide lako

Mozda treba neko da ti objasni kako se iskljucije ili da ti snimi. Ne dira se ta crna kapa vec samo kardan i ide lako
Znam kako se koristi imam je vec pet godina, kazem samo da se od te crne kape ne vidi žljeb u kardanu i raspeka koja u to leze, i opruga koja pritiska kardan da stoji u tom žljebu je jaka i pravi otpor kad se gura na napred da se ukljuci. I uglavnom moram sa dve ruke da guram, tesko ide sa jednom pogotovo tamo gde je tocak od sejalice pa se tesko prilazi kardanu

Znam kako se koristi imam je vec pet godina, kazem samo da se od te crne kape ne vidi žljeb u kardanu i raspeka koja u to leze, i opruga koja pritiska kardan da stoji u tom žljebu je jaka i pravi otpor kad se gura na napred da se ukljuci. I uglavnom moram sa dve ruke da guram, tesko ide sa jednom pogotovo tamo gde je tocak od sejalice pa se tesko prilazi kardanu
Kod mene isti slučaj. Jednom mi se desilo da sam jedva uspeo da je vratim u pogon. Sad na ove nove cansa to je rešeno .

Ni je nemam zamerke na sejalicu osim sistema isključivanja baterija. Moj tast je sad uzeo cansu šestorednu pa sam video kod njega da je plastika providna i mnogo lakse se radi sistemom isključivanja baterija.

Ja znam lika koji pljuje elektronsko iskljucivanje iz kabine.... kaze lik sranje ne vidjeno, uvek se zabuni i iskljuci pogresno :ideja:
Tako da sto ljudi sto cudi, sto zena dvesta sisa :osmeh:

Nazad
Vrh