Elektro instalacija

dejja

Član
Učlanjen(a)
21 Jul 2008
Poruka
697
Lokacija
Jagodina
Nemoj plastiku na traktoru. Lako se topi. Već na 40’ spoljne temperature postane meka i može da se mesi. Otpadne sve što je lepljeno sa njom kada su vrućine. Ne otpadne recimo sa unutrašnjih zidova je temperatura zida bude obično do 20stepeni.
Mislim da već na 50stepeni plastika počne da kaplje a termobužir podnosi naftu. Mada ima i njih od različitih materijala i proizvođača.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

dukej

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Avg 2007
Poruka
6.342
Lokacija
Srbobran
Do kraja nisam ni sa čim dodatno fiksirao žice na plovku. Izgledalo mi je da su žice ok zalemljene i gurnuo sam plovak u rezervoar bez ikakvih dorada. Za sad fino radi. Jedino što nije baš identičan sa onim koji sam izvadio iz rezervoara, odnosno ovaj je 360 oma dok je originalni 330 oma. I naravno to se manifestuje tako da kod punog rezervoara kazaljka pokazuje da je pun jedno 120% :haha:
 

ratatatui

Član
Učlanjen(a)
30 Mar 2018
Poruka
1.637
Lokacija
turija
Ja sam uzeo pištolj za plasiku i sa onom patronom zalepio tu zalemljenu žicu ,još se pitam što se ta skazaljka tako zakucala:osmeh:
 

Marko69

Član
Učlanjen(a)
23 Jun 2012
Poruka
1.025
Lokacija
Bijeljina
Imam problem sa kontrolnom lampicom alternatora,povremeno svijetli tj.kad ne svetli par puta kljuc kontakt brave izvadim i vratim i ona zasvetli,upalim traktor i ona se normalno ugasi i mislim sve ok medjutim kad traktor ugasim ona ne zasvetli dok ne ponovim postupak sa kljucem.To mi se ne desava uvek ali u zadnje vreme sve cesce tako da nemogu znati da li i kad u radu alternator puni.Mislio sam da je do kontakt brave i istu sam zamenio novom ali problem sa lampicom ostaje,gde da trazim uzrok,takodje prekontrolisao sam i osigurace da koji nije labav i sa njima je sve ok kao i sa kablovima koji vode na alternator
 

mikser

Član
Učlanjen(a)
16 Nov 2012
Poruka
901
Lokacija
kosjerić
Meni se to ponekad desi na tomi dohvatim zice odnazad gde je lampica i dodje. Proveri buksne il sijalica mozda gubi kontakt.
 

mbranko

Zaslužan član
Učlanjen(a)
11 Apr 2011
Poruka
1.570
Lokacija
Wainwright, Alberta
Automat ima izlaze C i C2. C je kontrolka za traktor a C2 za prikolicu, a ima i sa tri C izlaza pa može i kontrolka za drugu prikolicu. Može se i napraviti u samogradnji korištenjem reed releja, samo se treba malo igrati s time jer se oko njega namata žica pa zavisno od broja namotaja kod određene jačine struje kroz žicu uključi kontrolku . S reed relejem je moguće uraditi kontrolnu sijalicu za bilo kakvo trošilo (prednja svjetla, pozicija, štop itd..)
 
Učlanjen(a)
21 Avg 2009
Poruka
4.675
Lokacija
Stubal, Kraljevo
Ne sećam se koliko je vati, znam da je radni napon od 6 do 30 volti. Koštalo je 850din. a kupio sam u Mrčajevcima, selo na pola puta KV-ČA. Sutra ću pogledati na ambalaži kolika je snaga u pitanju.
 

Farmer II

Član
Učlanjen(a)
7 Mar 2009
Poruka
4.642
Lokacija
Vrsac
Traktor ima 2 akumulatora po 12v, i anaser je na 24v, akumulatori dobri, medjutim jako slabo vergla, prosto kao da ne dobija tih 24v.
Jel mogu da izmerim napon na anaseru prilikom verglanja, da vidim da li dobija tih 24v? mozda sklopka ne prebacuje dobro
 
Vrh