Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prvodobro dosa na forum a narocito medju cobane-pastire he hedudovcanin je napisao(la):Momci svaka vam cast za ceo ovaj forum.
Zahvaljujuci vama stavljam se u razmisljanje da i ja organizujem
neku malu farmicu ovaca ili koza.
Zamolio bih Bundala ako moze da postavi neku sliku ili link gde moze da se
vidi el. ograda u radu jer do sad nisam imao prilike da vidim.
Jednosatavno nisam u tim vodama, ali zahvaljujuci vas razmisljam o tome.
dudovcanin je napisao(la):Puno hvala.
Nek je srecno i zelim vam puno podmlatka!!!
PS. Ima li neko mesto na forumu gde se caska o svemu i svacemu?
Gde vas covek moze naci u svakom trenutku?
dudovcanin je napisao(la):PS. Ima li neko mesto na forumu gde se caska o svemu i svacemu?
U slast i sretan i blagoslovljen BozićČugi je napisao(la):dudovcanin je napisao(la):PS. Ima li neko mesto na forumu gde se caska o svemu i svacemu?
Za sada samo ovde http://poljoinfo.com/index.php/topic,26.0.html
Brundalo e večeras me nema na forumu, eno ga jare spremno za okretanje![]()
Farmer zica u Rh se moze kupit svugdi a direktni proizvodjac je Pletex Čakovec. Utipkaj na google pletex i sve ces dobit, tamo ti je i broj telefona....ali zapamti nije jeftina. Jeftinije ti je uzet el.pastiracesmina je napisao(la):Zanima me koje visine treba biti ograda za ovce.
-koliko u hr košta farmer zica odnosno di mi je najpovoljnije uzet
pozdrav
U principu ne, ali...e to vjecno ali. Oko i ispod el.pastira mora bit cisto. Da kad je vlazno zice ne doticu raslinje i time gube efilasnost. Pozar moze izazvati ako je suho a zice su u doticaju sa suhim raslinjem....razlog...posto su zice gole to one iskre preko raslinja a time mogu izazvat pozar...cesmina je napisao(la):Čitam i vidim da neki koriste električnog pastira.Dali izaziva požar u kontaktu sa raslinjem?
pozdrav
Zategnutost se radi na krajnjim stupovima radi toga sta su oni dublje i cvrsce u zemlju zabodene, betonirane itd itd. Ovi ostali stupovi sluze samo kao oslonac za zicu i nista viseDragče je napisao(la):Pripremam se za prolecnu sezonu pa vidim dobre savete oko montiranja zice. Kako je na kraju zatezete da li tu ima neki predlog. Brundalo je poslao korisnu sliku za izolatore, sledi pitanje da li je potrebno na svakom stubu napraviti krug sa zicom radi bolje zategnutosti?
1.4 -1.6-1.8-2 mm izaberi koju hoces ali najbolje su zadnje 3 dimenzije. Ne zaboravi da sta ti je deblja zica to manje duznih metara pokrivas. Najisplatljivija se pokazala 1.8 i 2 mm ali je pokrivenost po duznom metru nesto manja nego sa tanjim tipovima zicaDragče je napisao(la):Koja debljina i koja ziza je najbolja za cobanku.![]()
ja sam za bostan koristio cev od pola cola i navučeno gumeno crevo gde ide žicamiladinovic je napisao(la):planiram poceti koristiti pastira za ovce i krave pa me zanima me mogu li se umesto stubova drvenih raznih koristiti stapovi pravljeni od armature cvrsce,rebraste za mostove npr,a onda navariti nesto za sta bi se kacio izolator neki i zica?pobijes maljem i cao.
lakse je za pomeranje a i ne moraju se stalno menjati.da cujem savete i sugestije?
![]()
todor je napisao(la):ja sam za bostan koristio cev od pola cola i navučeno gumeno crevo gde ide žica