Ekstrasol

Učlanjen(a)
14 Maj 2013
Poruka
79
Lokacija
Pančevo
Zasadio sam ovog proleća 20-ak stonih sorti vinove loze.Na nekim sortama na početku vegetacije imao sam problem,na nekim listovima pojavljivala mi se kao neka garež.Kao da je neko upaljačem upalio list.Nisam utvrdio da li je u pitanju bakterija ili poremećaj, ali međutim na preporuku u toku zaštite od plamenjače i pepelnice ubacio sam i slavol(tri puta do sad).Hvala bogu više tih simptoma nema.Loza se uglavnom lepo razvija.
 

kanački

Član
Učlanjen(a)
29 Jun 2011
Poruka
2.753
Lokacija
Zrenjanin-Tomaševac
Bolje je pitanje da li verujete u ove preparate ili je to sam secerna vodica.
Koji god da uzmes ,ne znam koja ti kolicina treba , ako je manja uzmi oba preparata pa mozda napravi neki mini ogled pola pola.
Veruj mi da sam sebi napisao podsetnik za sutra 1l ekstrasol, 1l biocleaner , pa sta nadjem ...
 

pixixi

Član
Učlanjen(a)
16 Mar 2014
Poruka
259
Lokacija
Beograd-Barajevo
imam slavol za povrtarske kulture pa me zanima jel moze sa njim da se prska voce ili moram da kupim bas slavol vvl za voce?
 

Pedro

Član
Učlanjen(a)
14 Apr 2014
Poruka
50
Lokacija
Novi Sad
Прскао сам пре пар дана детелину са екстрасолом. Кажу да иде литра по јутру, ја сам то скоро дуплирао. Видећу хоће ли бити какве разлике. Ткђ сам и соју пре сетве замазао са њим, иде 1 деци на 100 кг семена, воде се дода да може све захватити.
 

mali_planke

Član
Učlanjen(a)
22 Okt 2014
Poruka
51
Lokacija
Planina Rudnik
Ni sa jednim ne prskaj jer bacas pare to je prevara!
Pozdrav svima. Iskreno mislim da nije prevara iako sam u početku bio vrlo sumnjičav. Nakon jednog prostog eksperimenta sa ekstasol-on uverio sam se da radi posao. Poprskao sam par lekovitih biljaka ispred kuće, bosiljak, ruzmarin i matičnjak, onako neobavezno nakon prskanja malina jer mi je u kanti ostalo pola lita viška. Rezultat se primetio 5 dana nakon polivanja kada je tretirani bosiljak krenuo sa novim modrozelenim izdancima koji su imali Božanstveni miris i ukus (na pizzabeli :osmeh:), dok je bosiljak koji nije tretiran ostao isti kao što je bio. Tretirana žalfija je očigledno sa zadovoljstvom prihvatila ekstrasol, kao i malina..
BioPlant redovno koristim u malinjaku, kroz KPK kao i folijalno. Sve u svemu, mikrobiologija se tek sprema da nam objasni kako bi zapravo trebalo postupati prema biljkama i mislim da vreme "Rusa" i "Japanaca" tek dolazi..

Prica se prica dа Rusi dolaze.. :osmeh:

+poslaću vam fotke..
 
Vrh