Ekskluzivno: Poljoprivredni sajam u Novom Sadu od 19. do 25. septembra

lassardns

Novajlija
Učlanjen(a)
28 Avg 2014
Poruka
14
"Iskreno, možemo da licitiramo o tome koliko će vanredno stanje trajati. Mi kao odgovorna firma pokušavamo da projektujemo da se Poljopriovredni sajam održi u septembru. Predvideli smo termin od 19. do 25. ukoliko se sve u vezi sa pandemijom smiri u narednih mesec dana. Što se sajamske industrije tiče, tokom jeseni će biti veoma napeto. Pretpostavljam da će Beogradski sajam kao i mi manifestacije koje nisu održane organizovati na jesen. Siguran sam da će tim putem ići i evropski i svetski sajmovi. Efekat će biti manji, ali mislim da bi mogli da organizujemo korektan Poljoprivredni sajam. " Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković

Opširnije na:
https://poljoprivreda.info/tekst/poljoprivredni-sajam-u-novom-sadu-od-19-do-25-septembra

Interesantna najava, samo je mnogo pitanja do tada. Generalno sajam poljoprivrede i treba da se odži, ali je jasno da će osim drugačijeg termina i mnogo toga još biti drugačije.

Biće zanimljivo videti da kako će sajam izaći u susret manjim izlagačima koji će sigurno posle ovoga biti tanki sa budžetima za promociju.

Sajam je cisto profitna organizacija koja sve manje sluha ima za neke "manje" godinama sam isao i svaki put sam se osecao prevarenim.Ti izlagaci koji se tamo pojave mogu se naci i redovno bez ulaznice i one parade sunda i kica .Iz principa ih vise ne posecujem i sto se mene tice komotno mogu da zakatance ili da propadnu.

Sajam je cisto profitna organizacija koja sve manje sluha ima za neke "manje" godinama sam isao i svaki put sam se osecao prevarenim.Ti izlagaci koji se tamo pojave mogu se naci i redovno bez ulaznice i one parade sunda i kica .Iz principa ih vise ne posecujem i sto se mene tice komotno mogu da zakatance ili da propadnu.
U skladu sa ovim što ste napisali, a niste jedini, logično bi bilo da rukovodstvo Novosadskog sajma oformi ekipu stručnjaka koja bi ispitala zašto je jedan deo izlagača i posetilaca, već godinama, nezadovoljan.

Mogu oni da oforme sta god pozele, ali od mene vise nikad prebijene pare za taj vasar nece dobti moja noga tamo krociti nece pa taman da dele pecene seve.

Mogu oni da oforme sta god pozele, ali od mene vise nikad prebijene pare za taj vasar nece dobti moja noga tamo krociti nece pa taman da dele pecene seve.
Vaše pravo je naravno, da zaobiđete Poljoprivredni sajam. Neoliberalizam nam jasno ukazuje na to da je nešto najlakše ukinuti. Moje pitanje je da li je nešto što postoji bezmalo 90 godina moguće unaprediti?! Mnoštvo mojih prijatelja koji su izlagali deceniju, više ne izlaže. Te ljude treba pitati čime su nezadovoljni. I kako to unaprediti.
Voleo bih da čujem još neka promišljanja posetilaca ovog ODLIČNOG foruma na ovu temu.

Postojale su i parne lokomotive pa ih vise nema.Nije samo sajam problem, problem je mnogo siri a tice se ove drzave i uredjenja iste na totalno izopacenim privrednim i politickim osnovama.Sajam je politicki plen i u istom je uhlebljena garnitura svakojakih gadova i hulja.

Ovo je zanimljivo da uvek ima ljudi koji iz godine u godinu dolaze, a svaki put kažu da su totalno razočarani i da više neće dolaziti. I tako to ide godinama.

Međutim ovde tema nije sajam kao sajam, već je tema konkretna, a tiče se najave da će se sajam održati u jesenjem periodu. Znači ovde
pisanje o temi koja stoji u naslovu, a dalji offtopic da ide u Chat, pa će urednici ppremetiti ako misle da u nekoj temi više odgovara. Oni koji nisu pročitali pravila foruma, mogli bi to da urade.

Mislim da bi tema poloprivrednog sajma trebalo da ostane zasebna jer bi je chat razbio raznim drugim temama. Novi kolega Boban koji se predstavio kao super genije odmah od predstavljanja pa do teme o sajmu sve je docekao na noz. Licno sam ranije redovno posecivao sajam, sad mozda svake druge godine. Sta bi zamerio? Skupe ulaznice, verovatno skupo mesto za standove pa ima manje izlagaca. Velik broj dilera po gradovima koji prodaju poljo masine, takodje i internet, doprineli su da je ljudima mehanizacija pristupacnija bar da je pogledaju o kuce. Znam da i sajam mora da radi sa profitom, ali sta bi to donelo vecu posetu kako izlagaca tako posetilaca? Izlagacima, pogotovo manjim smanjiti troskove za mesto, Stocarima platiti dobre dnevnice za njih i grla koja ucestvuju, uprostiti vet. uslove za izlaganje stoke. Posetiocima uz jeftinije ulaznice omoguciti pristupacnije cene za odmor i relaksaciju na sajmu. Da se ne desi da pivo kosta kao 6 napolje, rucak duplo. Vise sajamskih popusta, ali iskrenih, ne da se prvo nabiju cene pa onda pusti 5%. Verovatno preduzece Sajam sve ovo ne moze sam da iznese zato bi generalni sponzor, pokrajina pa i republika trebalo malo vise da pomognu da se sajmu vrati stari sjaj.

Međutim ovde tema nije sajam kao sajam, već je tema konkretna, a tiče se najave da će se sajam održati u jesenjem periodu. Znači ovde
pisanje o temi koja stoji u naslovu ...
Potpuno ste u pravu. Izvinite. Imaću u vidu vaše sugestije. Ovu informaciju sam podelio pošto sam mislio da je bitna, a potom se otvorila diskusija na temu šta je loše a šta dobro na Poljoprivrednom sajmu. Valjda ima i nešto dobro, pošto vidim da ljudi piši samo o onome šta je loše. Ali to je valjda i normalno. To smo mi. Sa svim vrlinama i manama. Za kraj, podeliću ove diskusiju ljudima koji su "pri vrhu" na sajmu. Verujem da će im značiti mišljenje poljoprivrednika.

Polako, daleko je jesen i verujem da će se ovde još ponešto napisati dotada.

Izvini, nisam baš familijaran sa forumima. Inače forum je odličan. Moraću češće ovde da provodim vreme. Svako dobro.

Što reče kolega coci i da dodam više volim da odem na jedan spit gde vidiš mašinu u radu nego 10 sajmova ali no.

Nazad
Vrh