E-Agrar

Za brisanje parcela iz gazdinstva nema potrebe da šaljete zahtev preko Opštih zahteva, već ih direktno obrišete iz vašeg gazdinstva (Kliknete na parcelu pa zatim Izmeni podatke o parceli pa Izbriši parcelu).
Ne saljem zahtev za svoje parcele nego bivsi vlasnik parcela Nece da ih obrise sa svog gazdinstva i prijavene su i u moj zahtev i u njegov ,a parcele su uredno prenesene na ugovor kod notara i u katastru na vlasnikovu ime ,i onda zahtev mi je u radu zbog tih parcela...

Ne saljem zahtev za svoje parcele nego bivsi vlasnik parcela Nece da ih obrise sa svog gazdinstva i prijavene su i u moj zahtev i u njegov ,a parcele su uredno prenesene na ugovor kod notara i u katastru na vlasnikovu ime ,i onda zahtev mi je u radu zbog tih parcela...
Pozovite 0800 106 107 i obljasnite situaciju (Kao što ste ovde napisali).
Bivši vlasnik je dužan da obriše parcele iz svog eRPG-a da bi drugi mogao da unese u svoje gazdinstvo.

Meni se za umaticene krmace 2026god sad pojavile u e agraru tek. Za 2025 podneo zahtev jos 28.04.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Da li mogu da obrišem parcelu sa podnetog zahteva prilikom izmene i kakao?
Naravno da možete da obrišete parcelu.

Idete na Izmeni zahtev, Da, Unčekirate tu i tu parcelu.

Izmena-podnetog-zahteva-na-platformi-e-Podsticaji.png

Da li mogu da podnesem zahtev na više od 100 ha? Ranijih godina sam podnosio, oni odobre za 100. Vidim sad mi izbacuje upozorenje da sam podneo na više od 100. Jel trabam da ga urikatma tačno u 100 ili može i na više?
:nono: do maksimalno 100 hektara.

Postovanje , vracao sam unazad ali ne mogu da pronadjem da li je bili skoro slicnih pitanja.
1) Da li se nesto promenilo i da li je sada moguce upisati parcele u e agrar koje se obradjuju bez ugovora ( stariji ljudi ne zele kod notara, inostranstvo itd...)
2) Ako se uzima u zakup uz overu kod notara da li je moguce na ugovoru navesti sve parcele u posedu te osobe ili za svaku parcelu mora poseban ugovor.
Hvala unapred

Prilikom podnosenja za subvencije napravio sam zahtev sa 10 parcela, medjutim ugovori za 5 parcela su istekli posle 7 dana od slanja zahteva i zahtev je prebacen u status "U radu", zatim odlazim kod notara pravim nove ugovore, prilazem dokumentaciju i ubacujem ponovo te istekle parcele, parcele prihvacene i sve ok. Medjutim, iz korisnicke podrske mi je receno "kad parcele budu prihvacene i unete, izmenite samo zahtev", ja kliknem izmeni zahtev i on mi nudi izmenu zahteva ali bez tih isteklih/ponovno dodatih parcela.. Sta da radim, kako ovo da resim?

Ako si te parcele ubacio po isteku roka za predaju za subvencije mislim da od toga nema nista

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ako si te parcele ubacio po isteku roka za predaju za subvencije mislim da od toga nema nista

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Ja sam ispostovao rok i sve uradio po pravilu, te parcele sto su istekle su u vec postojecem zahtevu za subvencije

Edit: moja greska, nakon sto su mi prihvatili parcele obrisale su se biljne kulture iako sam ih odma upisao kad sam dodavao, ne obratih paznju.. sad sam ponovo upisao i pojavile su se u zahtevu

Poslednja izmena:
Postovanje , vracao sam unazad ali ne mogu da pronadjem da li je bili skoro slicnih pitanja.
1) Da li se nesto promenilo i da li je sada moguce upisati parcele u e agrar koje se obradjuju bez ugovora ( stariji ljudi ne zele kod notara, inostranstvo itd...)
2) Ako se uzima u zakup uz overu kod notara da li je moguce na ugovoru navesti sve parcele u posedu te osobe ili za svaku parcelu mora poseban ugovor.
  1. Evidentirajte ih slobodno (Dobiće oni to svakako)
  2. Možete slobodno da navedete više parcela na jednom ugovoru
Prilikom podnosenja za subvencije napravio sam zahtev sa 10 parcela, medjutim ugovori za 5 parcela su istekli posle 7 dana od slanja zahteva i zahtev je prebacen u status "U radu", zatim odlazim kod notara pravim nove ugovore, prilazem dokumentaciju i ubacujem ponovo te istekle parcele, parcele prihvacene i sve ok. Medjutim, iz korisnicke podrske mi je receno "kad parcele budu prihvacene i unete, izmenite samo zahtev", ja kliknem izmeni zahtev i on mi nudi izmenu zahteva ali bez tih isteklih/ponovno dodatih parcela.. Sta da radim, kako ovo da resim?
Da bi se te parcele pojavile na ePodsticaji moraju da imaju biljne kulture. Kada Izmenite zahtev pojaviće se i te parcele.

💬 Vidim da ste napisali Edit: tako da neću da brišem ovo što sam napisao.

Da li te parcele kasnije podlezu subvencijama ili ne . Mislim na ove koje su vlasnici u nemogucnosti da daju ugovore
Te parcele se ni neće evidentirati odmah u vaše gazdinstvo (I pored toga što ste ih uneli u eRPG preko opcije).

Prvo treba da dođu poljoprivredni inspektori (A dok oni dođu ima da se načekate, barem važi za tu opciju) da vide stvarno stanje pa ako nema nikakvih problema onda će biti evidentirane te parcele.

Nazad
Vrh