E-Agrar

plan je da spuste granicu pdv-a na 3miliona

Pio se mora resiti na osnovu kolicine zemlje,pa i po nekom rangu sto bi se reklo
prosto je nemoguce da neko sa 10h placa isti pio iznos kao onaj sa 90h
ovaj sa 10h nema nikakvu logiku zivota da placa pio a onaj sa 90h sto placa i smeje se onom sto ne placa,neke ovce definitivno nisu na broju

kako se dobija penzija na osnovu uplate doprinosa,tako i ova poljoprivredna treba da se resi
mada kod nas se to nikad nece resiti

plan je da spuste granicu pdv-a na 3miliona

Pio se mora resiti na osnovu kolicine zemlje,pa i po nekom rangu sto bi se reklo
prosto je nemoguce da neko sa 10h placa isti pio iznos kao onaj sa 90h
ovaj sa 10h nema nikakvu logiku zivota da placa pio a onaj sa 90h sto placa i smeje se onom sto ne placa,neke ovce definitivno nisu na broju

kako se dobija penzija na osnovu uplate doprinosa,tako i ova poljoprivredna treba da se resi
mada kod nas se to nikad nece resiti
Prosečna površina korišćenog poljoprivrednog zemljišta (KPZ) po gazdinstvu:
Ukupno u Srbiji: 6,4 ha
U Vojvodini: 13,2 ha
U Beogradu: 5,7 ha

Prosečna starost nosioca PG za celu Srbiju je 60 godina.

Prosečna površina korišćenog poljoprivrednog zemljišta (KPZ) po gazdinstvu:
Ukupno u Srbiji: 6,4 ha
U Vojvodini: 13,2 ha
U Beogradu: 5,7 ha

Prosečna starost nosioca PG za celu Srbiju je 60 godina.
prividno stanje i glupo stanje a sad dalje razmisljaj o cemu ti pricam

samo pdv da spuste na 3milke,da vidis kako ce da se poveca prosecna kolicina jer ce se od 3 gazdinstva u mnogim domacinstvima svesti na 1 u tom domacinstvu

Da li neko zna kako se menja povrisina na parceli? Jednu parcelu su mi izmenuli povrsinu u geosrbij, sada je malo manja, posto ce buduci auto put da je malo dokaci. Broj parcele je isti, samo je malo manja.

U Vojvodini prividno, u ostatku Srbije vrlo blizu faktičkom stanju.
Pa znaš li ti da u opštini Grocka manjinu čine gazdinstva sa preko 7 hektara?
Ovde ko ima više od 10 hektara je baš onako...
Ja vodim oko 20 gazdinstava rođacima, prijateljima. Niko od njih nema 10 hektara.

Drugo, ova prosečna starost pokazuje pravo stanje i kakva je budućnost poljoprivrede u Srbiji.

Da li sme da se promeni setvena struktura ako još uvek nije stiglo rešenje za subvencije od osiguranja? Čini mi se da je prošle godine bilo nekih problema sa prihvatanjem subvencija gde je promenjena kultura.

Nazad
Vrh