E-Agrar

Ubacio sam od jesenjeg djubriva i semena psenice, svi racuni su od oktobar i novembar.
Ove od proleca sam ostavio, mozda ce jesenjih subvencija moci da se pravda sa celom kalendarskom 2026 godinom.... To je samo moja pretpostavka...

Pa ovi što su direktno već povučeni u e agraru kako njih da ostaviš?
A ove što ubacuješ ručno možeš i neki da ne ubaciš ali ako su rekli da računi do 31.7. važe za pravdanje prvih 18000 onda ne mogu to da izmene pa kažu sad sa njima pravdate i drugi deo ako su ih ljudi već ubacili,ili većina ljudi.
Idemo redom ℹ​

1. Račune možete da iskoristite u celosti ili ne morate. (Ne bitno da li su automatski učitani pomoću BPG, JMBG ili MB, ili ste ga vi ručno uneli pomoću PFR broja i PFR vremena)
  2. Kliknete na strelicu kod računa pa zatim izaberete stavku računa koju želite pa onda Preuzmi, ako želite sve račune onda kliknite na
  3. Podneti zahtev možete da menjate do 31.12.2026. (Ne iskorišćeni računi će vam biti u levom polju, iskorišćeni u desnom polju)
  4. Svi novi izdati računi se prihvataju do 31.07.2026, sve posle toga idu u sledeću kalendarsku godinu ili ako bude da se pravda druga rata
Što se tiče druge rate (Osnovni podsticaji u biljnoj proizvodnji za 2026) još se ništa ne zna (Da li će se pravdati, koliko para, da li će biti za svakog isto...)

Poslednja izmena:
Idemo redom ℹ​

1. Račune možete da iskoristite u celosti ili ne morate. (Ne bitno da li su automatski učitani pomoću BPG, JMBG ili MB, ili ste ga vi ručno uneli pomoću PFR broja i PFR vremena)
  2. Kliknete na strelicu kod računa pa zatim izaberete stavku računa koju želite pa onda Preuzmi, ako želite sve račune onda kliknite na
  3. Podneti zahtev možete da menjate do 31.12.2026. (Ne iskorišćeni računi će vam biti u levom polju, iskorišćeni u desnom polju)
  4. Svi novi izdati računi se prihvataju do 31.07.2026, sve posle toga idu u sledeću kalendarsku godinu ili ako bude da se pravda druga rata
Što se tiče druge rate (Osnovni podsticaji u biljnoj proizvodnji za 2026) još se ništa ne zna (Da li će se pravdati, koliko para, da li će biti za svakog isto...)
Nisam se udubljivao u ovu temu i problematiku sa pravdanjem računa, ali ovo boldovano mi zdravorazumski izgleda pogrešno. Pravdaju se subvencije za 2026. i za to pravdanje se uzimaju računi koji su služili za repromaterijal za proizvodnju te godine. Pošto se kalendarska godina razlikuje od proizvodne (ona je u stvari 2025/2026.) računi za pravdanje subvencija za 2026. godinu su iz perioda 01.08.2025.-31.07.2026. Pa bez obzira kad to pravdanje bude. Znači, (po mom mišljenju) ako i bude pravdanje drugog dela subvencija (onih 17.000 koji su na tankoj grani :) ) isto će se raditi sa računima od repromaterijala upotrebljenih za proizvodnu 2025/2026 (kolokvijalno nazvano proizvodnja 2026. godine.), tj. oni iz perioda 01.08.2025.-31.07.2026. Prema tome računi repromaterijala kupljenog posle 01.08.2026. neće moći da se koriste za pravdanje subvencija za 2026. (onaj drugi deo od 17.000) već za pravdanje subvencija u 2027. godini. To je moje mišljenje.

p.s. Pošto to nisu razjasnili detaljno, baš zbog ovih nedoumica i uključivanja svih računa za pravdanje prvog dela subvencija, a još više i zbog izbora, verujem da neće tražiti pravdanje drugog dela subvencija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh