E-Agrar

Procitao sam prethodnih 5 strana, sve je napisano a nesto i po vise puta. Ko procita ovu poruku nema potrebe nista da pise i komentarise samo se vrati malo u nazad na citanje i to je to ;)
Mislim da je negde neko spomenuo da se E fakture moraju priložiti u xml formatu (piše i ovde https://uap.gov.rs/wp-content/uploads/2026/07/Uputstvo-za-pravdanje-racuna-za-hektare-2026.pdf ) ali nije napisano kako se dolazi do njega. Možda nekome pomogne informacija da se xml format preuzima u SEF-u.

odlucio sam da ne zurim sa pravdanjem jer kakve su ovo budale ima da izmisle nesto ponovo u smislu cime si opravdao time dobijas neki uslov za navodnih 17k na jesen

tako da racuni su tamo a za pravdanje cemo sacekati

ozbiljan problem je ovo sa lucerkama,livadama(da li se pravda ili ne)sve u hodu rade,bez pravila...nista nije jasno kod njih
rok su zadali citavu godinu tako da cekamo bar kraj jula,mozda se neko i oglasi do tada da razjasni neke stvari

za ove fiskalne račune da se izvuku posebno da li i to treba da je vidljivo u sistemu ili ne igra nikakvu ulogu mislim da ih ne tražim i ne kucam ako ne mora ,već sam opravdao sva sredstva

za ove fiskalne račune da se izvuku posebno da li i to treba da je vidljivo u sistemu ili ne igra nikakvu ulogu mislim da ih ne tražim i ne kucam ako ne mora ,već sam opravdao sva sredstva
Druga opcija (Fiskalni računi) oni se prilažu samo ako nemate vaš BPG na njima.

ℹ Vas zanima prva opcija (BPG) i samo tu opciju koristite.

Da skratim priču ℹ​

Nema potrebe da prilažete fotokopije fiskalnih računa (Zato što su ubačeni u sistem i vaše je samo da kliknete "Povuci sve stavke").

Knjigovodja mi je prebacila fakture iz pdf u xml i poslala na mejl samo skinuo u memoriju telefona posle ubacio tamo de se pravda
Nije prebacila. I ja sam išao tom logikom da konvertujem iz pdf-a u xml. Međutim nisam uspeo. I onda se setim da sam to xml negde već video. Kad ono u SEF-u odmah pored pdf prozorčeta.
Tako da, i ona je ponovo skinula fakture ali u xml-u jer postoji i ta opcija samo, eto ima ko zna a ima ko se seti.

Nije prebacila. I ja sam išao tom logikom da konvertujem iz pdf-a u xml. Međutim nisam uspeo. I onda se setim da sam to xml negde već video. Kad ono u SEF-u odmah pored pdf prozorčeta.
Tako da, i ona je ponovo skinula fakture ali u xml-u jer postoji i ta opcija samo, eto ima ko zna a ima ko se seti.
Kako god jedna briga manje

Imam neke bez bpg i ostalo sa bpg da li sracunava ukupno sumu?

Jedan racun nece da mi prikaze ima bpg ali onaj ID stoji broj 10 umesto 16.Verovatno zbog toga nece, da li ce ga prihvatiti rucno da unesem?

Imam neke bez bpg i ostalo sa bpg da li sracunava ukupno sumu?

Jedan racun nece da mi prikaze ima bpg ali onaj ID stoji broj 10 umesto 16.Verovatno zbog toga nece, da li ce ga prihvatiti rucno da unesem?
Mozda i hoce da prihvati rucno,ja ima jedan račun pogresili mi bpg kad sam ukucao rucno pojavile mi se stavke sa računa oznacio ih i kaze racun sacuvan a za nadalje videcemo.

sad sam poceo da popunjavam pravdanje, i oni su to izgleda namerno napravili da i kad ubacis racun, da moras jos da obelezis da li je to seme ili herbicid ili djubrivo, sto moze jednostavno kad moze komplikovano.

sad sam poceo da popunjavam pravdanje, i oni su to izgleda namerno napravili da i kad ubacis racun, da moras jos da obelezis da li je to seme ili herbicid ili djubrivo, sto moze jednostavno kad moze komplikovano.
Ne radi tamo nešto puno poljoprivrednika pa ne znaju da protumače šta piše na računu. Za Pionir mogu da pomisle da proizvodi ureu a za Nikosav da je koncetrat za piliće.

Pročitao sam sve ali, ili mi je promaklo ili niko nije pitao sledeće.
Imam više računa, samo sa računom od semena pravdam subvencije,ako i na jesen daju još subvencija može li se taj iznos pravdati ostatkom računa ili ne.

Ne radi tamo nešto puno poljoprivrednika pa ne znaju da protumače šta piše na računu. Za Pionir mogu da pomisle da proizvodi ureu a za Nikosav da je koncetrat za piliće.
a situacija kada se na racunu nalaze 4 dzaka kukuruza i hemija na crno,primera radi,sta se onda stavi?

ili postoji mogucnost da obelezis oba sa istog racuna?

Nazad
Vrh