moj dobar drugar je nabavio sadnice iz Bugarske pre sedam godina i sticajem nekih okolnosti morao da posece par komada prosle nedelje znam da mu je tip platio 65 eura metar kubni mozda bi i vise ali nije radio sa ovim drvetom pa hoce da proba , inace taj se bavi izradom namestaja.
- - - - - - - - - -
pa kod nas je siroko rasprostranjeno misljenje da novac da se zaradi brzo sto nije slucaj ni sa jednim poslom pa ni sa paulovnijom gore sam vam rekao cenu koja je orijentaciona posto kod nas nema pravog otkupa pa se radi po principu ko koga zavrne .Radim sa paulovnijom vec 3 godine i ako vam neko kaze da ce da zaradite brzo lazu vas jedno stabo Paulovnije Elongate pri dobrim uslovima moze da da oko 0,8 - 1 m kubni za vremenski period ne manji od 7 godina naravno pricam o tehnickoj gradji.Ovo su vam neke orijentacione brojke sa kojima mozete da napravite neke svoje kalkulacije.Savetujem svima kao sto savetujem i svojim klijentima - kupcima da se prvo dobro raspitaju i o odrzavanju sadnica da tu postoji i hemijska zastita u ranom osetljivom periodu neposredno posle sadnje .Obavezno naglasite za koju namenu sadite paulovniju tehnicko drvo ili ogrev tip zemljista naglasavam morate dobro da se raspitate. Ako mogu na neki nacin da vam pomognem u vezi sa paulovnijom vrlo rado cu vam izaci u susret.