U suštini, zadovoljan sam. Imam razne sorte. Sada treba da mi stigne i jedna romanovska. Naravno, da je prethodno isparena.
Il de france je dala blizance, oni su sada kao medvedi. Ojagnjila se na Krstovdan.
Safolk se ojagnjila, ali to jagnje nije preživelo. Bilo je ogromno, ali ogromno. Nisam ga merio. Bilo je veliko, nije moglo na noge, probali smo da ga zadojimo, čak je u poslepodnevnim satima i dojilo samo. Ali, nije mu se dalo. Možda je zato što ju je zaskočio virtemberg.
Ove 4 virtemberg su se ojagnjile, jaganjci lepo napreduju. Prva se ojagnjila 27.2. i taj je stigao ovu dvojicu sa kilažom. Odavno su prebacili 30kg. Sve ovce imaju 50ari ogradjenih strujom. Ujutru i uveče koncentrat koji ja pravim (kukuruz, psenica/jecam/tritikale, suncokret, malo soje, i možda još pokoja sitnica). Ne krijem recept, pročitao sam ga na forumu. Za ovce dajem malo drugačiji recept, ako nekome treba-naravno, podeliću javno. To je za ovce u laktaciji ali im ja dajem stalno. Ovan sa nekih 15meseci starosti ima tačno 100kila. Ja sam ga lično merio. Napisah u drugom delu da mi je čovek doveo neku dvisku (koju su mu prodali kao virtemberg, a ja se ne bih složio, no nije bitno), uglavnom, ona ima 4 sise. Mlad sam u ovčarstvu, ali to nisam imao prilike da vidim.
Još uvek nisam odlučio koju ću sortu jer svaka ima prednosti i mane. Uglavnom, slično je kao sa autima: najbolji je audi, ne nego je bmw, ne nego je mercedes. Kupi sva tri i briga te.
Šalu na stranu, ostaviću da prodje još malo vremena da mi se iskristališu neke stvari.
Šaljem i slike uskoro....