Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hehe, to tek treba da vidim....Ko od tih ima najsitniju jagnjad na jagnjenju
Боље Вас нашао!Pozdrav i dobro došao na poljoinfo forum.
Па, од ових сорти које ја имам, све имају крупну јагњад.... Мислим, решио сам да експрериментишем свашта нешто. Отприлике, почетна идеја је да сваких 8 месеци заменим овна (и расу) и да видим која ми се сорта покаже најбоље.Literatura beleži da su romanovke ukrštane sa texel ovnovima u Han Pijesku da bi se povećala tovnost meleza.
Rezultate meleženja za potrebe povećanja plodnosti sa romanov ovnovima nisam nalazio, mada se pominje da je bilo takvih pokušaja ali nikakve detalje autor ne daje. Razlog tome je verovatno i donedavna gotovo potpuna zatvorenost tržišta romanovkama. Rusi to nisu davali u izvoz, izuzev Čehoslovačkoj i Jugoslaviji za potrebe armija.
Ako u rasu sa krupnom jagnjadi pustiš romanov ovna, kćeri mogu imati povećanu plodnost ali se dovodi u pitanje iznošenje trudnoće sa puno krupnih plodova.
Logičnije mi deluje probati sa rasom čija su jagnjad manje težine na jagnjenju.
Zavisi šta ojagnji ova francuskinja (kupio sam je sjagnjastu). Ako budu ženski, može, zainteresovan sam za suffolka. Ako bude jedan muški-onda ću njega pustiti na ove wirt kada dodje vreme, a wirta na francuskinju. Mislim, dobiću meleze, ali možda budu dobri.Ako ti je potrebno nešto od safolka ima moj kolega za manje para od drugih sigurno,ja imam winterberga.
Nemoguće mi je da će tako ostati do u nedogled. Prosto, godinu dana hraniš jagnje da postane ovca, pet meseci čekaš da se ojagnji i par meseci da poraste i ono 50€. Baš nema ni smisla ni logike. Nemoguće je da će još dugo ostati tako. Pojaviće se ljudi koji imaju novca i koji neće da štede a hoće kvalitetno da kupe.Jagancji su poceli sunovrat jos proletos. 180-200din/kg. Djurdjevic jedini tovario. Ako na prolece bude ista cena, i ovce na kantar. Bolje da ne radim nista nego da gubim.
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока