Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bice da ce ti malo biti mali kavezi. Ne tebi nego kunicima. Najmanje bi trebo da imaju dimenziju 80*60*40. Inace mogu one da budu i na manjem prostoru samo ce se guzvati.Ja sam odlucio da pravim kavez na 3 sprata dimenzije:duzina sirina visina:100 x 60 x 40 .Dva ce biti za tov a treci za dve zenke znaci da ce kavez za jednu zenku biti 50 x 60 x 40 i kotilice spolja 40 x 30 x 30. Pitao sam coveka koji uzgaja panon bele kunice i rekao mi je da su te dimenzije odlicne za tu rasu.BICE SLIKA
Zdravo ljudi,nov sam,a od skoro sam poceo da gajim kunice.interesuje me kolike dimenzije kaveza za muzjaka treba da budu.
Treba samo malo pregledati pa se prilagoditi svojim zamislima.Evo prema stručnom radu jednog studenta sa net-a to bi trebalo da bude ovoliko:
Dimenzije kaveza
za uzgoj kunića ovise o namjeni i spolu životinje.
namjena i spoldužina (cm)širina (cm)visina (cm)rasplodne ženke; kotilice unutra70-8045-5035-40rasplodne ženke; kotilice vanine manjeod 0.25m2
rasplodni mužjaci70-8045-5035-40remont304045tov604231zadnja faza tova (2 jedinke na mjesto jedne)304231kotilice; pocinčani lim + plastika502729
Evo mog kaveza za B.orijase 120x80x60 i sa kotilicom unutra videces preko slike kako to izgleda a za sada kod mene to i fukcionise dobro...Pozdrav imam par pitanja napravio sam dva kunicnjaka za bel. Orijase 120x80x60 dali je to dosta da im kotilica bude unutar kaveza