DEUTZ

Ja sam imao fahr d130 sa vazdusnim hladjenjem star je bio 60 godina,imao je 2 velika klipa,zvuk nista posebno nije bio(bilo me sramota jedini u kraju sam koristio taj traktor)ali dobro zavrsavao mi lep posao...

Nisam siguran dali sam vec pisao o tome ali nema veze...negde naisao na podatak da 50% problema kod vodeno hladjenih motora je zbog pregrevanja,mraza,radis na nekom neravnom terenu i crevo se otkaci i slicno.Kod Deutz motora smanjili su pokretne delove i produzili servisne intervale-na 6-taku sto imam preko kaisa obrce ventilator i kroz onaj tunel(zatvoren plehovima) usmereno strujanje pored cilindra i ka onom velikom aluminiumskom hladnjaku ulja na kraju...njihova jedina ahilova peta ako nije previse jaka izreka je sto treba da budu cisti...operes taj hladnjak ulja i oko cilindra makar kompresorom izduvas prasinu i naravno redovan servis zamene ulja i svih filtera i trebali bi mnogo da traju...postoji podatak iako je malo `naduvan` da izmedju novog ili generalnog sredjenog motora traju 20.000 do 30.000 radnih sati.

Dali neko zna koje ulje ide u kočni sistem, kupio sam nov traktor agrolux 60 ali malo fali ulja u posudi, u knjizi piše SDF BRAKE oil. ali nema oznaka nikakvih, neznam dali je to UKA ulje ili neko hudraulično.

Danas sam kupio Dot 4 ali je drugačije od ovog u posudi i po boji i po gustoći, u traktoru je crveno i gušće ulje a dot4 je žućkasto i rjeđe.

Ljudi pozdrav. Treba mi savjet.
Deutz agrotron 6.45. Grije se previse u transportu temperatura prelazi pola. U radu popne se na 3/4 znaci skoro u crveno dodje.
Termostat promijenjen, hladnjak ociscen i filter za zrak. Ulje idealno. Sta da radim ima li ko slicno iskustvo?? Pozz

Kod nas je ovih dana bio poljofest gde su bili izlozeni Deutz Fahr traktori {4065,4080,injihova veca braca kojima neznam oznake}sedeo sam u 65tici i mogu reci da mi se bas dopao iako se kaze distributer sklapa u Turskoj ,nisam slikao nazalost ,cena mu je 24000 plus pdv

Dali imaju neki dajčevi da nemaju grijač za palenje pošto moj Agrolux 60 izgleda nema jer ga nigdje ne vidim.

Nazad
Vrh