DEUTZ

Kakav je traktor D13006 i vredi li to remontovati?Ima li nekih slabih tacki i ima li neko da rastura takve traktore za delove(ako zatreba nesto za menjac)?Na njemu je menjac ZF T-3402 a na Rakovici 120 T-3445,zna li neko u cemu je razlika?Dali jos neki traktor nosi menjac T-3402?Pozdrav svima i unapred hvala.

Nekad i sad
969740648791018479935737.jpg

HHAHHAHHHAHAHAHHAHA.........Pitam za DEUTZ agrofarm kod delta agrara na standu 100 ks 41 000+PDV, a SAME explorer 105 33 000+PDV eura. Sledece moje pitanje je bilo, odakle tolika razlika, pa kaze taj same nema prednje tegove i kompresor. i to sve vredi 10 000 eura???:sta:

Razlika je i u motoru, Agrofarm ima Deutz motor 109ks a Same Sameov motor 105ks. A sa Sameom idu prednji tegovi i ja sam ih gledao i raspitivao se

Oba traktzora imaju DEUTZ motor, zato sto je to jedna korporacija, Mozda ima razlike u menjacu, ali sigurno da ima i uvoznik br 1 svoju marzu povecu, tako da eto razlike

@diklofen Na slici je x720 koji nema problema s prednjim mostom.

Oba traktzora imaju DEUTZ motor, zato sto je to jedna korporacija, Mozda ima razlike u menjacu, ali sigurno da ima i uvoznik br 1 svoju marzu povecu, tako da eto razlike

@diklofen Na slici je x720 koji nema problema s prednjim mostom.

Same jeste kupio fabriku motora Deutz ali na ovom 105 je motor bio Sameov a na onom Deutz, sve ostalo je identično sem boje. Deutz sa malo drugačijim menjačem košta 40 i neku hiljadu +PDV

worm, izgleda da ti nisi bas najbolje upucen u strane proizvodjace traktora? SDF grupacija cini Same, Deutz Fahr i Hurliman i svi koriste iste motore Deutz.

Ranije je Same imao vazdusno hladjene motore za traktore do 100 ks. u zadnje vreme su svi traktori opremljeni motorima hladjenim sa tecnoscu........Taj prodavac iz Delta agrara moze da prica sta hoce, svi traktori imaju iste motore ........sto je babi milo- to joj se i snilo...........

Hm, malo mi je nejasno. Same 105ks je ako se ne varam 6 cilindara motor i JESTE Same proizvodnje. To je jedan od zadnjih serija Same motora, posle svi iz grupacije koriste iskljucivo Deutz. Problem je sto koliko sam informisan taj motor (i model Explorer 105) se proizvodio do 2005 ili tako nesto. Nije mi sad jasno od kuda model 105ks na sajmu. Jedino ako nisu ubacili neku novu medjuseriju,. Deutz motor koji ide u Agrofarm i njegovu bracu iz ostalih brendova grupacije ima varijanta od 99ks i 109ks.

Hm, malo mi je nejasno. Same 105ks je ako se ne varam 6 cilindara motor i JESTE Same proizvodnje. To je jedan od zadnjih serija Same motora, posle svi iz grupacije koriste iskljucivo Deutz. Problem je sto koliko sam informisan taj motor (i model Explorer 105) se proizvodio do 2005 ili tako nesto. Nije mi sad jasno od kuda model 105ks na sajmu. Jedino ako nisu ubacili neku novu medjuseriju,. Deutz motor koji ide u Agrofarm i njegovu bracu iz ostalih brendova grupacije ima varijanta od 99ks i 109ks.
Rec je o modelu explorer 3 koji se i dan danas proizvodi.

@worm Gospoda koja ga prodaje u vecini slucajeva nije upucena u ono sto prodaje. Niko sa Deltinog standa nije znao da novoizlozeni traktor 7250 ttv koji je ujedno i traktor godine imao je problema s prednjim mostom (onaj video gde mu most odpadne) a svi su ga hvalil kako ima ABS, pa sam im lepo demonstrirao to na licu mesta i malo interneta, inace poznajem ih sve jer sam i ja mozda bio ili jos jesam (detalj je nebitan) potencijalni kupac

Mozda je :off_topic:, ali ja moras da ispricam jedan moj slucaj sa prodavcima.Kada sam kupio automobil, u general autu u ns i prodavac i ja sednemo u auto, i on mi pokazuje i kaze:- Ovde vam se ukljucuje ventilacija.Kao da sam ja dosao iz sume i da nikada u zivotu nisam video automobil.Toliko o tim prodavcima, taj momak sa deltinog standa je dobio unapred sta ce da kaze , jer je njegov traktor skuplji par hiljada eura, od istog takvog, samo u drugoj boji.

Same Explorer 85, 95 i 105 ima 4 cilindrične DEUTZ motore sa Turbo punjačem, inače, traktori su identični DF Agrofarm seriji koji dolaze u istim snagama.
Same SILVER 105 dolazi sa 6 cilindričnim motorom bez turba.

SAME Explorer Classic 95 iz 2006. nema čisti deutz motor, on ima SAME-DEUTZ motor vodom hlađen serije 1000.4WT (Water-Turbo)

Nazad
Vrh