Mladene,jedno je biti informisan a drugo gledati svojim ocima,u mom mestu ima farova dosta 13ooh,1620,3580,3610,1320,2680,4065,4075,2580,3570, itd.....i sa svim kombajnerima sam razgovarao sto se tice vazdusnog hladjenja,a to i rade svako jutro sto je ustvari i normalno odrzavanje,detaljno izduvavanje motora ustvari stubline,nije rec dal je motor mastan nego jednostavno da se ukloni prasina da bi se izbeglo pregrevanje,da ja licno imam fahra isto bi radio,i u sustini svi kazu da imaju fara samo zato sto su jeftiniji i sto volu ici u zupanju po delove jer su jeftiniji,npr.covek koji ima 4075 mi je rekao da mu se dvaput kombaj upalio kod elekt.kvacila secke sto isto treba izduvavati svaki dan,svaki put kad iz kabine ukljuci secku na kvacilu pri spajanju zavarnici i tu mu se zapalio samo sto su na vreme odreagovali i sprecili,onda na primer prosle godine za vreme zetve ako se secate velikih vrucina,kod mene je bilo i do 43 stepena svi ovi gore navedeni modeli a to mogu i njihove gazde da potvrde su vise stajali po njivi i ladili dok sam ja picio sa zmajcekom,ja nekazem da fahr kao kombaj nevalja,nego jednostavno nisam za vazdusare,budimo realni od cega i kojeg to vazduha ce motor da se hladi kad je napolju sparina i 41,42,43 stepena i to pod vrelim suncem,ljudi padaju u komu a ne motori,meni je isto malo falilo da pazarim iza Vinkovaca 3610,medjutim hteo sam da kaparisem i covek se u poslednjem trenutku predomislio,i hvala mu za to,tako da mi se zalomio klas i nije mi zao ni malo,prezadovoljan sam i nema sanse da menjam,sto se tice delova nije tacno da su preskupi i da ih nema,sve ima,pancevo,zrenjanin,temerin,djakovo itd,a u sustini tu nema sta da se kida,vecina lezaja je malte ne ista ko i na zmaju,slamotresi, apcuzi, ladja,vetar,heder sve ide 11205,206,207 pravac novi sad i u Fagu po komadu zavisi od dimenzije od 600-900 din,FAG,jel to puno, a po vasaru su codex i kojekakva domaca radinost oko300-500 din,u NS imas koning firma koja ima svo remenje,i sta je sad tu problem,to je samo navikano da nema i da je skupo,mozda su jake cene za lexion,medion itd,al ko ima lovu za njih ima i za delove,dominatori i mege su dosta pristupacni sa cenama,da rezimiram,za mene je vodeno hladjenje zakon,nije bitno dal je klas holand zmaj dzondir da neispadne da hvalim svog
,to je moje misljenje i ubedjenje kao i to da nikad necu uzeti torpedo traktor,a vama kolege vazdusari zelim sve najbolje,bez uvrede jer svako ima pravo na svoje misljenje, i zelim vam lepo i
leto