Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Od 2011 na ovamo ove godine po prvi put iz nabavke stiglo mi seme proizvedeno u Srbiji.
Nikad do sad osim Francuske, Rumunije i Madjarske dorade nisam posejao nas Dekalb!
Sta li ce biti, videcemo!
Kupljen samo 5075.

kukuruz samo ovaj
soja samo validus

vrlo vrlo hrabro (y)
Nije to do hrabrosti! Nista ne znaci hibrid ili sorta ukoliko nedostaje ona najaca agrotehnicka mera, a to je pravovremena kisa!
5075 je vec proveren solidan hibrid iz DKC kuce dok Validus najduze ostaje zelena a da pri tom izbaci vise mahuna od recimo Wendy-a koji u zadnjih nekoliko godina zbog duzeg letnjeg susnog perioda gubi svaku bitku i cini smezurana zrna!
Trenutno ne vidim na trzistu boljeg hibrida i bolju sortu!

Nije to do hrabrosti! Nista ne znaci hibrid ili sorta ukoliko nedostaje ona najaca agrotehnicka mera, a to je pravovremena kisa!
upravo i zato kazem da je hrabro osloniti se i to cak 2 kulture samo na jednu sortu odnosno hibrid-bukvalno sam sebi si odgovorio zasto je to vrlo rizicno

to ti je rekao i @Darko Dren samo ga nisi razumeo u temi Soja

Darko cini mi se da nije razumeo ono sto sam napisao! Rekao je da nikad ne bi posejao 90% pod tom KULTUROM od celokupne obradive zemlje! Bar sam ja tako shvatio!
Sto nikako ne cinim ni ja!
Jedno je jedan hibrid ili sorta pod tom kulturomu u 90-100% a sasvim drugo 90% pod jednom kulturom od celokupne obradive zemlje!
Kukuruza u konkurenciji sa Dkc koji sejati Pionir koji bukvalno je po zemlji nakon jaceg vetra?! Kws bi mozda i prosao ali tesko oslobadja vlagu, tako da tu nemam dileme!
Dok sorte soje se izaberu iskljucivo u naj losijim godinama jer tada je merodavno!
Ebes to kad je dobra godina i svaka rodi manje vise kg!
Dakle prosle godine Validus je znala davati 450 kg vise od Wendya zato je skroz izbacena ta sorta nakon mnogo godina!

Darko cini mi se da nije razumeo ono sto sam napisao! Rekao je da nikad ne bi posejao 90% pod tom KULTUROM od celokupne obradive zemlje! Bar sam ja tako shvatio!
Sto nikako ne cinim ni ja!
Jedno je jedan hibrid ili sorta pod tom kulturomu u 90-100% a sasvim drugo 90% pod jednom kulturom od celokupne obradive zemlje!
Kukuruza u konkurenciji sa Dkc koji sejati Pionir koji bukvalno je po zemlji nakon jaceg vetra?! Kws bi mozda i prosao ali tesko oslobadja vlagu, tako da tu nemam dileme!
Dok sorte soje se izaberu iskljucivo u naj losijim godinama jer tada je merodavno!
Ebes to kad je dobra godina i svaka rodi manje vise kg!
Dakle prosle godine Validus je znala davati 450 kg vise od Wendya zato je skroz izbacena ta sorta nakon mnogo godina
tvoj post
----Imao sam samo par kj Validusa dok Wendy je bila zastupljna na ostalih 90% posejanih parcela pod sojom

darkov odgovor
----Koliko god da se neka sorta ili hibrid pokazala dobro, ne bitno koja je kultura u pitanju, nikada je ne bih sejao na 90% površine pod tom kulturom.

govori o 90% pod istom sortom da nikada ne bi sejao,samo mu sled reci nije bio dobar jer je na kraju opet napisao -kulturom-

ovako sam ja shvatio post,sto je i napisao

doduse mozda ces sejati sa razmakom pa ce biti i drugacije vreme oplodnje sto se tice kukuruza
ovako sa jednim hibridom ti se citava prozivodnja kukuruza moze svesti na 7dana biti ili ne biti,sto je opet vracamo se na pocetak vrlo hrabro

Nazad
Vrh