Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Drugar skida dkc 5031 u 2 klasi zemljista 7500kg po Kj.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Dkc 3623 skinuo vlagu na 12,i sad sve živo i mrtvo ide u kombajn.... Hebo mamu svoju, sa 15 nije bilo tako. I da,prašine ko u priči! Čini mi se da će ga vrlo uspešno zameniti rani kws... Samo još da mu uporedimo prinos,i ako je isti ili bolji. Ihhhh...

Gledao sam danas tabelu na otkupnom mestu do 15%vlage za naplatu je 95 procenata predanog i tako dalje....Tabela je pljackaska!

Ima trave tj sirka na krajevima parcela .Ima nešto i u njivi ali nije strašno.Skladovi su uglavnom travnati .

- - - - - - - - - -

Kiraj,kod tebe nema travke u kukuruzu,svaka čast.a i lepo odseca stabljiku kombajn.
Evo ga ACO,ima korova .Inače ovo je DKC 4943 vlaga 14,4.

@Kiraj
Vidim da uvek pišete koja je vlaga kukuruza.Je l imate vaš vlagomer ili nosite negde uzorak na merenje? Ako je vaš,koji je i koliko ste zadovoljni njegovom preciznošću?

A jel ima neko dkc 4025? Interesuje me kako se pokazao
Konacno i njega skinuli, bio je posejan na 19cm, imao je slabiji sklop zbog suse u prolece(oko 85%), biljka dosta niska sa niskim polozajem klipa, jako se lako krunio i dosta je bilo rastura na adaperu, vlaga je bila oko 12%, po mojoj proceni je mogao da se skine dosta ranije jos u drgoj polovni avgusta, prinos tacan ne znam jer je ostavljen kuci ali se kretao oko 6300 kg/kj, mislim da nije los hibrid za one koji vole da skinu rano kukuruz sa malom vlagom uz lak i brz vrsaj i dosta visok prinos za soju FAO grupu :ppozdrav:

Nazad
Vrh