Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Ne verujem da je bilo staro seme, i kod čoveka od kog sam kupio je bilo nejednako, a on radi dosta zemlje.

Tako je dosta nas nagrabusilo sa 4943 pre par godina.Glavni argument je bio da nismo dobro pripremili zemlju za setvu pa je zbog toga bilo nejednako nicanje a problem se javio po svim regionima, ispada da niko nije uradio predsetvenu pripremu kako treba.Pederska posla.

Procitaj na poledjini vrece dekalba sta pise.
U smislu , garancija ako je opravdana ,moze biti samo u vrijednosti pakovanja. Znaci , ako i priznaju maksimalno mozes dobiti drugo sjeme

Ima i kod nas primer u selu.
Sto bi rekao Sojic "ne cveta cvece ni u nase preduzece".
Tesko je naci danas semenarsku kucu bez mrlje. Ja se jos secam DKC iz 2012. i njihovog glavnog konkurenta iz 2022.
Sve je zavrsilo iskljucivo po nasem dzepu. Niko od njih nije bio dzek pa sportski priznao "poraz". Tako da koga god da branite u stvari kudite sebe.
Sve je postalo stvar srece. Igramo kladionicu svake godine.

Te godine kad je bas bilo problema kod nas sa hibridom 4943 ja sam ga imao nabavljenog u Rumuniji i nisam imao apsolutno nikakav problem sa semenom.
Prosle godine nakon dugog perioda uzeo sam seme kod nas zbog racuna koji su ipak propadali.
Druga stvar do 2022 u Rumuniji je seme Dekalba bilo jeftinije nego kod nas cak i 30-40% zavisno od toga kad si ga purucio i gde!
Od tri linije proizvoda Dekalb hibrida u Evropi pored Francuske i Madjarske za Rumunsku liniju pricalo se da je naj modernija, odnosno zadnja stvorena!
Ne ulazim da li proizvodi bolje seme od ove dve druge jer ne znam!

Kod mene je prošle hodine 4943 dao tonu manje po jutru tako da je kod mene završio. Poručio sam ove godine skoro sve hibride koji počinju brojem 5.

Nazad
Vrh