Bobo
Član
Pravo lijep kombajn... A cjena samo kazuje koliko je ZMAJ 133 cjenjen kombajn 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Goran Tanackovic je napisao(la):Na sortiru (redari) nije bio kais kad sam je kupio.Zna li iko koja je oznaka kaisa?Hvala...:-D
Neka ti objasni Ganga doktor za Daniju.Taj je radio carski rez tom kombajnu.amac86rs je napisao(la):ne kontam sta ti je to sortir ili redar
Prvo Zrenjaninac postoje više vrsta carskog reza a za tebe imam posebniZRENJANINAC je napisao(la):Neka ti objasni Ganga doktor za Daniju.Taj je radio carski rez tom kombajnu.amac86rs je napisao(la):ne kontam sta ti je to sortir ili redar![]()
![]()
![]()
amac86rs je napisao(la):ne kontam sta ti je to sortir ili redar
[/quote
Izvinjavam se nisam dao objašnjenje šta je to sortir cilindar na tom kombajnu, naime sva ovršena masa dolazi do njega gde postoje dve lopatice koji bukvalno vrše još jedan izvršaj zrna koja nisu ovršena tj izbačena iz plevice a koje pri izlasku iz sortira mali ventilator (vetar) oduva na slamotrese a zrno dlazi u bunker skoro spremno za koljivo čisto. Na samom sortiru postoje dve vrste sita ili podbubnja, jedno sa rupama gde uglavnom sva trava (gorušica itd.) do veličine 2,5 mm. prečnika i ponešto loma pšenice pada na zemlju i jedno sito slepo za finije kulture koje se nebi trebale rasipati dole, i konačno postoji mogućnost isključenja sortira tako da direktno ide u bunker. Nadam se da sam dobro objasnio.