Cvetanje bagrema (bagremova paša)

Imam jedno pitanje za pčelare. Da li ima neko ko proizvodi bagremov med ali čist? Naime treba mi (tako mi rekli) da počnem da dajem bebi od godinu dana. Dakle mora biti čist čist bagrem. Da se ona navikne tako a posle se mogu davati i druge vrste meda. Valjda zbog toga da se izbegne alergija na polen. Svakako hvala na bilo kakvoj informaciji.
 
Najsigurnije ti je od nekog pčelara ako imaš u svojoj blizini, ja sam svojoj deci davao med koji nije 100% bagrem jer su takve godine, al je iz mojih košnica pa znam šta je.
 
Obi iskren da budem ne znam koliko je dobro iz moje okoline. Ipak dve elektrane imaju nekog uticaja. Bolje negde gde je čistija atmosfera. Mada u današnje vreme je to jako upitno. Svakako hvala ti na savetu. Pozdrav,
 
У мом селу /Горња Трешњевица код Аранђеловца/ ових дана опет цвета багрем (иначе цвета у мају, тако је било и овог маја). Да ли је то тако још негде, мене изненадило, чудно скроз. И то по овој врућини.
Немам појма да ли је ОК за пчеларе, претпостављам да није добро ако желе да сада произведу ливадски мед.
 
Taj cvet ne medi, samo troši biljku. Čim on cveta sad znači da on njegovog cvetanja nema ništa na proleće kad bi trebalo.
 
Nazad
Vrh