Cvekla

Vlada015

Član
Učlanjen(a)
30 Jul 2010
Poruka
2.146
Lokacija
Šabac
Ako je cena za konzumnu sada oko 20 dinara, mogu da zamislim koja bi bila za onu koja ce ici za preradu, po toj racunici bolje repa nego cvekla.
 

North ARMY

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
14 Okt 2008
Poruka
24.515
Lokacija
Adasevci-Zapadni Srem
Skuplja je cvekla za konzum, dobio sam samo smernicu da pazim na boju ako je industrijska.
Sto se tice izbora sortimenta iskreno se uzdam u mlade nade povrtarstva fakulteta u Novom Sadu, ti profesori ne smeju da omanu. :osmeh:
 

Hunter99

Član
Učlanjen(a)
30 Jan 2016
Poruka
384
Lokacija
Nova Varos
Postovani kolege, posto imam ponudu da u kooperaciji posejem cveklu, molio bih kolege koji imaju iskustva da malo prokomentarisu. Prvenstveno oko setve odnosno kojom sejalicom i kakvom vadilicom, posto ing. koji to vodi kaze da vadilice za krompir hoce da ostete plod, jer se krompir ogrce pa je na banku a cvekla ne, itd. Sejace se 45cm da 50 cm a u redu 10 cm. Hvala
 

AlenZR

Novajlija
Učlanjen(a)
8 Apr 2017
Poruka
6
Lokacija
Zrenjanin
Malo da osvezimo temu. Planira neko da seje svelu u 2019 god? koje hibride sejete? ja sam ove godine sejao Boro F1 od Bejo Zaden.

 

AlenZR

Novajlija
Učlanjen(a)
8 Apr 2017
Poruka
6
Lokacija
Zrenjanin
Posejao sam je 4. aprila. Cerkospora je napala cim je uvrstila redove. Samo sam je jednom prskao i bilo je efikasno, posle u toku vegetacije se nije vracala. Sto se tice hibrida, lepo rodi, ja sam jako zadovoljan i sejecu ponovo sledece godine, cak cu i prosiriti.
 
Vrh