Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
koja je tačna uloga ove mašine, unošenje neke vrste organskog đubriva u voćnjak ?futurefarming je napisao(la):Može i piljevina, što deblji sloj to bolje.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8WiqCg3aOMQ&feature=player_embedded[/youtube]
To na snimku je borovnica i zastire se piljevinom(pretpostavljam borovom) radi povecavanja kiselosti zemljista! Ne osporavam da cuva vlagu,ali ne znam koliko je pozeljna u ostalim vocnim vrstama.futurefarming je napisao(la):Može i piljevina, što deblji sloj to bolje.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8WiqCg3aOMQ&feature=player_embedded[/youtube]
Ja sam razbacio po celj povirsini.Nisam imao dovoljno slame ali sam to video na pola posla i drugu polovinu sam tanje bacao,i tu su nastali problemi probio se korov. Posto je bilo sta da cuva vlagu narasto korov vislje od mene u vreme zetve kad nisam imao vremena da se mucim sanjime . Muke zive dok sam ga se otarasio ,ali gde je slama bila deblja 10-15cm ostala cista i vocke od 2cm promera narasle cak do 6-7 cm debljine promera i narednog proleca lepo se izcvetale mada plod nisam im dozvolio da rodens10 je napisao(la):U kolikom obimu si zastirao slamom oko vocke i koja je bila debljina pokrivaca? Meni i treba za mali vocnjak posto nisam cesto u njemu i ne mogu stalno da odrzavam jalovi ugar,ove godine je korov bio veci od nekih mladih vocki,tako da one nisu mrdnule... Da li pomaze razvoju ili su razlike zanemarljive,da znam da li da se mucim?
Nisam imao nikakvih problema sa misevima ,mada sam prostirao do vocki .Primecivao sam rupe, stavio malo crvene granule sto sam kupio u poljo apoteci,mozda mi je i to pomoglo da su vocke sto sam kupovao bile kalemljene na nekih 30cm iznad zemlje ,a ja sam ih sadio do kalema i taku koren je na nekih 40cm ispod zemlje. Moj savet ,ali tvoja odluka ,probaj pola pod foliju pola pod slamu i videces razliku i ostavis koji je bolji ili ces pokupit foliju ili asovom zakopati slamu za sledecu godinuns10 je napisao(la):Hvala puno na odgovoru! Znaci isplati se.A jel si imao problem sa misevima? Kazu da ako se zastire slamom obavezno dodju misevi i uniste koren vocki,pogotovu ako je pokrivac u dodiru sa stablom?