Coprinus Comatus

Poslednji Skaut

Novajlija
Učlanjen(a)
17 Jun 2008
Poruka
6
Medicinska upotreba:

• Dijabetes tipa I i II
• Hemoroidi
• Apstipacija (zatvor)

Dlakava griva ili Coprinus Comatus može da se uzgaja, ali nije dugotrajna. Ova gljiva je dugo proučavana. Prva ispitivanja počinju još daleke 1934. godine pošto je bila odomaćena u Evropi.

Ekstrakt Coprinusa nije komercijalno dostupan, pa se jedino koristi kao sušena ili u obliku tableta od praha presovane gljive.

Coprinus sadrži veliki procenat kalcijuma, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, cinka, mali procenat natrijuma, 20 slobodnih amino kiselina, a takođe je dokazano da Coprinus pečurke sadrže i proteine i preko 50% polisaharida koji su sa medicinskog aspekta najznačajniji sastojak lekovitih gljiva. Pored toga, sadrži i 8 esencijalnih amino kiselina koje ljudsko telo ne može samo da proizvede.

Sušeni prah se naročito koristi prilikom lečenja dijabetesa. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, gasi upale u organizmu i povrh svega sprečava kardiovaskularne bolesti izazvane dijabetesom. Očuvava ćelije pankreasa koje proizvode insulin. Dugotrajnim konzumiranjem se postiže značajno smanjenje nivoa šećera u krvi. Nema uočenih razlika između redukovanja nivoa šećera u krvi Coprinusom i antidijabetičkim lekovima. Coprinusom se leči uzrok dijabetesa bez ikakvih sporednih i neželjenih efekata.

Upotrebljava se da se spreči slepilo, aputacija nogu, slabljenje i prestanak rada bubrega, potpomaže varenje i poboljšava apetit. Upotreba Coprinusa je fantastičan korak za sve obolele od dijabetesa kao i osobe koje bi da smanje nivo šećera u krvi i smanje mogućnost arteroskleroze i njene posledice izazvane šećerom u krvi. Naučno je dokazano da smanjuje mogućnost oboljenja od raka i SARCOMA. Coprinus se takođe uspešno koristi u terapijama protiv hemoroida kao i problema probavnog trakta.

Preporučeno dnevno doziranje je 3x0,5 grama sušenog praha.

Katalog poizvoda od gljiva
 
Vrh