Claas

Video sam vocarski Claas u Tavankutu. Ljudi su zadovoljni, rade sa njime 10ha vocnjaka. Ono sto znam kroz ratarske traktore, njihovo odrzavanje je skuplje od Landinija, McC, New Hollanda.
Ako vec kupujes takav traktor raspitaj se posto je nov, a bice i povracaja na vocarske traktore 40%, jos ako si u PDV, razmisli da li ti se isplati kupiti polovan...

Konačno opran... :osmeh:

20170508-164118.jpg
[/IMG]
20170508-164226.jpg
[/IMG]

Pitanje za znalce o claas traktorima,
koja je razlika između claas ariona serija 400 i 500, zanimalo bi me 530 ili 430 (možda 420/430)
Namjena bi bila oranje s tri brazde 3*16 cola, prskanje (1200 l) i po potrebi sijanje umjetnog gnojiva,
gledam cijenovno nije velika razlika, koji gledati?
lp

Sto se tice Ariona 400 i 500, jedino su im motori isti, sve ostalo je razlicito posto serija 500 nosi menjac i zadnji kraj od serije 600 a motor od serije 400. Kod serije 400 je u ponudi samo menjac 16/16 u klot varijanti ili sa opremom CiS a kod serije 500 moze biti menjac 24/24 u CiS ili CEBIS varijanti, sa gomilom elektronike i elektro ventilima za spoljne potrosace hidraulike..

Nova 400 serija (bio izlozen na sajmu) nosi FPT motore, dok je 500 ostao na DPS za sad.

Lepi su ti claas-ovi ali i skup, za 125ks treba izdvojiti 60.000e+pdv. Dok Case IH 125 maxxum ima na akciji za 50.000e+pdv.

Kod mene u selo je stigo maximum 110 ,posle sajma,sve mu je na svom mestu,mislim da se nipocemu neboji clasa ariona 430 0tprilike su isti po svemu,tezi je maximum za 400kg i povoljniji cenovno,.Neznam brat mi ima ariona,a sad ovaj drugar je uzo maximuma,pokazace vreme bicu u toku.

Pitanje za vlasnike claas traktora. Jel imao neko nekad neki problem sa izlazom za kacenje vazdusnih kocnica jednovodnim? Konkretno kod mene se desava da kad stisnem kocnicu i pustim posle vise nemam pritiska na tom izlazu...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Pitanje za vlasnike claas traktora. Jel imao neko nekad neki problem sa izlazom za kacenje vazdusnih kocnica jednovodnim? Konkretno kod mene se desava da kad stisnem kocnicu i pustim posle vise nemam pritiska na tom izlazu...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Danas bili serviseri i konstatovali kvar. Inače sumnjalo se na razvodnu pečurku koja košta preko 100.000 din, ali srećom nije to u pitanju. Sajla od ručne kočnice zaglavljuje i nevraća do kraja, to jest odpusti ona točkove od traktora ali ne i ventil od vazduha tako da bude mali protok posle puštanja kočnice. Treba da skinem sajlu i razradim i nauljim a ako i to neda neke rezultate onda nova sajla i to bi bilo to...

Eto čisto ako se nešto slično desi nekom drugom da zna šta bi mogao biti problem... :ppozdrav:

Nazad
Vrh