cicimoric
Član
Jednom sam se vec predstavio ali je Cugi obrisao jer je od mog predstavljanja nastala tema o podzemnim vodama 
Zovem se Ervin Moric, ekonomski tehnicar ( bez ijednog radnog dana u kancelariji
) zivim u Jermenovcima u juznom banatu. Imam 32 godine, ozenjen i otac sam dvoje dece. Poljoprivredom smo poceli da se bavimo 1995. godine kada se deda razboleo i nije mogao vise da radi. Nasledili smo od njega zetora 6911 i mehanizaciju koja ide uz taj traktor i 9 jutara zemlje. Uzimali smo svake godine sve vise i vise zemlje u zakup i kupovali mehanizaciju i zemlju. Danas posedujemo 40 i nesto jutara zemlje a sa ocem zajedno obradjujemo 360 jutara, gde sejemo soju i kukuruz.
od mehanizacije imamo sledece:
Zetor 6911 ( 1979 god. ) sa milion radnih casova......radjen mu motor 3-4 puta....sa ovim traktorom smo poceli
MTZ 82.1 ( 1999 god. ) traktor koji najvise radi i koji nam je zaradio skoro sve, ima 4500 radnih sati.
Fiatagri 180-90 ( 1990 god.)
Kombajn Claas Dominator 108 SL ( 1989 god. 5200 i nesto sati ) sa zitnim hederom od 5.1 m, kukuruznim adapterom od 6 redi bez tarupa, i imam kljunove za suncokret koji se montiraju
3 x Loznica 5 t
1 x kamionska prikolica Utva 13 t
dvobrazdni plug obrtac Vogel & Noot
cetvorobrazdni plug obrtac Alprel ( 2006 god. )
setvospremac IMT 3.7 m ( 2004 god. )
setvospremac 7.3 m ( neki svedski )
tanjiraca OLT 24 diska nosena
tanjiraca Dubica 32 diska 3.6 m vucena
drljaca 4 krila
spartac sestoredni
sestoredna sejalica Gaspardo 2008 godiste ( za dve godine posejao 800+ jutara bez ijednog kvara )
prskalica slovenacka 600 l sa granom od 12 m sa nivelacijom i triplex diznama ( 2007 god. )
8 komada plasticnih cisterni od 1000 l ( od velike su mi pomoci u prskanju.....staje 4 kom. na Loznicu )
presa Vicon ( ne radim sa njom vec drugu sezonu )
rasipac vestackog djubriva Vicon sa lulom
rasipac vestackog djubriva neki Italijanski 500 l
rasipac vestackog djubriva vuceni 1200 kg
tarup cetvororedni IMT ( 2008 godiste )
.....ako sam nesto zaboravio dodacu kasnije, a treba da uslikam i ostale masine koje jos nisam pa cu postaviti
i mesto gde "odmara" nasa mehanizacija

Zovem se Ervin Moric, ekonomski tehnicar ( bez ijednog radnog dana u kancelariji

od mehanizacije imamo sledece:
Zetor 6911 ( 1979 god. ) sa milion radnih casova......radjen mu motor 3-4 puta....sa ovim traktorom smo poceli
MTZ 82.1 ( 1999 god. ) traktor koji najvise radi i koji nam je zaradio skoro sve, ima 4500 radnih sati.
Fiatagri 180-90 ( 1990 god.)
Kombajn Claas Dominator 108 SL ( 1989 god. 5200 i nesto sati ) sa zitnim hederom od 5.1 m, kukuruznim adapterom od 6 redi bez tarupa, i imam kljunove za suncokret koji se montiraju
3 x Loznica 5 t
1 x kamionska prikolica Utva 13 t
dvobrazdni plug obrtac Vogel & Noot
cetvorobrazdni plug obrtac Alprel ( 2006 god. )
setvospremac IMT 3.7 m ( 2004 god. )
setvospremac 7.3 m ( neki svedski )
tanjiraca OLT 24 diska nosena
tanjiraca Dubica 32 diska 3.6 m vucena
drljaca 4 krila
spartac sestoredni
sestoredna sejalica Gaspardo 2008 godiste ( za dve godine posejao 800+ jutara bez ijednog kvara )
prskalica slovenacka 600 l sa granom od 12 m sa nivelacijom i triplex diznama ( 2007 god. )
8 komada plasticnih cisterni od 1000 l ( od velike su mi pomoci u prskanju.....staje 4 kom. na Loznicu )
presa Vicon ( ne radim sa njom vec drugu sezonu )
rasipac vestackog djubriva Vicon sa lulom
rasipac vestackog djubriva neki Italijanski 500 l
rasipac vestackog djubriva vuceni 1200 kg
tarup cetvororedni IMT ( 2008 godiste )
.....ako sam nesto zaboravio dodacu kasnije, a treba da uslikam i ostale masine koje jos nisam pa cu postaviti

i mesto gde "odmara" nasa mehanizacija