"Vidim da nas sajt procenjuje na jedno 60.000tona.." a sad pogledaj za koju godinu nas je "sajt procenio" na 60.000t pa ces da vidis da je to 2016-a. za koju kazes da je "losija godina" a za malinu je ta godina bila perfektna ali samo nastavi, mozda neko nije otvorio i procitao link pa poveruje.
Tu se vidi i da imamo konstantno opadanje proizvodnje, nema KiM, Bugarske, CG..na mapi svetskih proizvodjaca a ti isti nam "otkidaju veliki deo trzista"..itd..
Naravno, ko jos veruje jednom "sajtu"..ko zna koje su reference tih ljudi i koju su metodologiju koristili..verujte MENI jer JA sve znam..klasika.
Uhvatio se covek onda za socijalizam, poveden primerom Gvozdena i bradonje, pa "umro Tito", "prevazidjen socijalizam"..a ne shvata da socijalizam ne mora da bude drzavno uredjenje nego moze da bude i sistem vrednosti i ako pogledas skandinavske zemlje videces da to savrseno funkcionise.
Meni je iskreno drago da ti verujes da si ostvario americki san i uzdigao se od nekoga ko je sadio i okopavao maline do nekoga ko po ceo dan tuce po tastaturi..
U "poslu sa malinama" si 10 godina i za to vreme si sadio, okopavao, nosio gajbe, utovarao, istovarao, vozio viljuskar, radio u marketingu i sad se bavis konsaltingom..znaci, sve i da ti neko poveruje, ti si na svakom poslu ostao u proseku godinu i po dana i za to vreme nisi mogao da dobijes ni cestit zulj a kamoli neko iskustvo i reference.
Ovakve kod nas zovu univerzalci ili onaj koji sve zna po malo ali nista ne zna kako treba i od takvih se po pravilu bezi sto dalje.
Inace ja sam prestao da berem na 25 ari a sa preostalih 20 ari cu da berem jos koji put koliko da zaokruzim predatu kilazu.
Ove godine je rod kod mene umanjen za oko 40-45% i tako je kod SVIH u Kraljevu( jesenje sorte) pitanje je samo ko hoce da prizna.