Chat u govedarstvu

Takođe jutros nasao tele ukoceno, u boksu bile 2 krave i dva teleta , zajedno su bili 15tak dana , a stari su 20tak, žensko tele, da l ga ubila majka ili ova druga , pre 3 nedelhe mi drugo zensko ugine posle teljenja nije moglo vazduh da uhvati...

Gospodja izadje iz stale gde je slama i oteli se u blatu :D , izgleda nece pod video nadzorom da se teli..
belka-2.png

Dok sam imao krave, baš sam i gledao da se tele napolju, pod nekom krošnjom drveta, u nekoj hladovini...
Ako ujutru primetim da je uznemirena, i da je teljenje jako blizu, obavezno isteram iz štale...

Uopšte nisam dobio rešenje za nju, a niko ne ume da objasni zašto.
Kada se otelila ? Ja sam recimo dobio za 2 jedna se otelila cini mi se decembar 2024 , a druga januar 2025 , kod nas salju te papire kako vec ide u aprilu , e sad treca se otelila u maju , cetvrta u septembru 2025 ,one bi trebalo da dobiju po 100k tek ove godine ako bude bilo ..

Izasli su javni pozivi za stocarstvo .. Zna li neko mozda do koje maksimalne starosti krava moze dobiti subvenciju ? Krava ima 15 punih godina a ne izlazi za odabir na subvenciju , a telila se prosle godine sve regularno ..

Nazad
Vrh