Mušovac
Član
Hristos se rodi,srećan božić braćo stočari.
Jutros stigao Boža
Jutros stigao Boža
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A sto vi morate njima da prodate telad po 500 dinara? Je l' ti kad odes u prodavnicu platis onu cenu koju su oni odredili ili im ti kazes ja to placam toliko... Zasto mi svoj proizvod dajemo po cenama koje nam drugi odredjuju... Zasto ti sam ne formiras cenu tvog proizvoda... I ti i tvoj komsija i komsijin komsija... I onaj iz susednog sela... Nego svi kazemo, sta ces tol'ko placaju, kradu nas... Zalimo se i pustamo im da ide po njihovom... Davno su rekli da svi svoju robu prodaju, samo seljaci svoju predaju... Djurdjevic i Agropapuk, prekinu otkup i kolju junade sa svojih farmi... Svi tovljaci u paniku, nema otkupa cena dole, sami sebi ruse cene... Pa nek cekaju jos dva meseca nisu svinje da ce preci kile... Kad im niko ne bi prodao, isla bi mnogo bolja ponuda... Ovako mi se polomismo sami sebi da skocimo u stomak... Kod mene planirana cena teladi za kraj februara 900 evra zenski, 1150evra muski. Ako prodam po to prodao sam, ako ne moze to da se ostvari nisu na prodaju... Necu ceniti ni 1200-1300 kao sto neki traze, a necu ih dati ni po 1149... U 1150 ja sam se uklopio i tu cenu sam odredio, nema pogadjanja, pljeskanja rukama.... Cena kao u ducanu... Ne moze meni kupac da odredi koliko moja muka vredi...Dzaba sve kada drzava radi protiv nas ,sada su se dosetili bolje im je da ukinu 100k po prvotelci , i da spuste otkupnu cenu zenskih teladi , tako da ce svi ostaviti zensku telad, koliko cujem kod nas pali na 500 dinara , znaci tele 120 kg zensko 500 eura ..
Bas to , ali zato kasnije kada cene krenu skakati isto se to desava pa imas godinu kad su prasad 700-800 , telad 1300-1400 eura .. . Sve dodje na svojeSamo sto kod nas cim nesto pocne pa se prica cene padaju unapred... Isto tako cim se nesto prica, cene inputa skacu unapred...
Ako je kupac i tovljac, nije ni njemu lako.A sto vi morate njima da prodate telad po 500 dinara? Je l' ti kad odes u prodavnicu platis onu cenu koju su oni odredili ili im ti kazes ja to placam toliko... Zasto mi svoj proizvod dajemo po cenama koje nam drugi odredjuju... Zasto ti sam ne formiras cenu tvog proizvoda... I ti i tvoj komsija i komsijin komsija... I onaj iz susednog sela... Nego svi kazemo, sta ces tol'ko placaju, kradu nas... Zalimo se i pustamo im da ide po njihovom... Davno su rekli da svi svoju robu prodaju, samo seljaci svoju predaju... Djurdjevic i Agropapuk, prekinu otkup i kolju junade sa svojih farmi... Svi tovljaci u paniku, nema otkupa cena dole, sami sebi ruse cene... Pa nek cekaju jos dva meseca nisu svinje da ce preci kile... Kad im niko ne bi prodao, isla bi mnogo bolja ponuda... Ovako mi se polomismo sami sebi da skocimo u stomak... Kod mene planirana cena teladi za kraj februara 900 evra zenski, 1150evra muski. Ako prodam po to prodao sam, ako ne moze to da se ostvari nisu na prodaju... Necu ceniti ni 1200-1300 kao sto neki traze, a necu ih dati ni po 1149... U 1150 ja sam se uklopio i tu cenu sam odredio, nema pogadjanja, pljeskanja rukama.... Cena kao u ducanu... Ne moze meni kupac da odredi koliko moja muka vredi...