Pre 15-ak godina kod mene u selu sa cca 250 kuća i 800 stanovnika bilo je 3.000+ grla rogate stoke dok danas nema ni 500 sa tendencijom opadanja broja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
40000 ce biti ,ali njima i njihovim pulenima koji su uvezli maticna stada tovnih rasa, mi golje koji maticimo krave i rvemo se sa birokratijom ostajemo na 25000.Videcemo, ako ukinu premiju po litru mleka i slazu nas sa 40000 po kravi, ni 100 mentaliteta nece pomoci stocnom fondu. Meni ne pada na pamet da muzem za 30din za litar. Samo se nadam da iole znaju sta rade. Doduse, na opstinu ne mogu da kukam, svake godine ide opstinski konkurs za nabavku mehanizacije, sitno je to, do 1000e povracaj ali nama malima znaci, subvencionisu i 90% troskova kes kredita za obrtna sredstva, mislim do 2.000.000.
Probaj da uzmes sa te farme 10 do 20 muskih manjih, malo je pala i cena, pa rizikuj jednu turu sa tovom.Kod nas na 3000 stanovnika i 7000kj atara garantujem da kada se izuzme jedna farma od 200 krava da svi ostali zajedno nemaju 10 krava. Bikove drze ljudi ali je motiv drzavna zemlja po pocetnim cenama. Kako je sada resitucijom sve iole sto je korektna zemlha dobilo privatnog vlasnika ostale su vukojebine (ali bukvalno, slatine, razorane livade) tako da verujem da ce i bikovi se smanjiti na pola. Nasa kuca je drzala u najbrilijantnijem trenutku 50 grla krupne stoke. 3 krave ostalo bikovi.