Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene su roditelji ucili,da treba raditi da bi se zaradilo.Ko radi ne boji se gladi.:osmeh: Nekako doslo ludo vreme da vise imaju oni sto ne rade.Vreme spekulanata,nakupaca,preprodavaca.Sto je najgore,sto su takvi ljudi idoli nasoj deci.:zli:treba biti pametan u danasnje vreme,pa decu pravilno vaspitati.Treba ih ubediti da je rad zagarantovana zarada,a oni vide suprotno.:osmeh: Tu stvarno treba biti maher.Posle kazu nisi ga dobro vaspitao,a svaki dan ga preko raznih medija bombarduju sa lagodnim zivotom ne radnika.

Treba biti genije pa uspeti da vaspitaš decu prema nekim normalnim kodeksima, jer svuda okolo su ne samo nakupci nego lopovi, derikože i raznorazni mutni tipovi, mada isto to ako ne još gore je bilo i 90-ih pa smo ostali normalni.

Cena pileta u ukupnoj ceni učestvuje procentualno vrlo malo, moj ti je savet ili nabavi još jedan zamrzivač ili podeli po komšiluku tih 100-komada.

Ma ljudi zasto panicite toliko pa nisam uzeo 5000 kom vec 200 , ako nemogu da nadjem 20 ljudi koji hoce da kupe po 10 pilica onda stvarno netreba bas nicim da se bavim, uostalom bice manjka pilica i sami znate koliko je farmi odustalo od tova u zadnjih mesec dana

ima nakupci da mole i da nepitaju za cenu !!!!::novac:::osmeh:

Da bog da budeš u pravu, Dule stalno drži piliće i videćeš malo gore da se dobro uplašio kako će prodati poslednju turu, ipak je prodao a to je samo 30-tak komada.

Dobro jutro drustvo.:osmeh:

@Sremac022
Pa pocni neku zanimljivu diskusiju, pa ce se ljudi javljati i diskutovati. Na pitanje koje si postavio, prelistaj malo temu u nazad pa ces mozda naci odgovor.

Kod mene "zubato sunce" a nebo se plavi kao da je avgust mesec.Da je bar 10~tak stepeni u plusu poterao bi'jednu ekipicu golubova za svoju dusu.Nije iskljuceno da ce poleteti u toku dana:osmeh:

Ma ljudi zasto panicite toliko pa nisam uzeo 5000 kom vec 200 , ako nemogu da nadjem 20 ljudi koji hoce da kupe po 10 pilica onda stvarno netreba bas nicim da se bavim, uostalom bice manjka pilica i sami znate koliko je farmi odustalo od tova u zadnjih mesec dana

ima nakupci da mole i da nepitaju za cenu !!!!::novac:::osmeh:

Lepo je biti optimista ali ipak ti trazi kupce za polovinu pilica da ih prodas kao "kilase" - i to je lep dinar- a to ces imati za nepunih mesec dana.Pa posle polako imas tempo za drugu turu, pa imas dve starosti, pa stices kupce i posle to ide malo lakse ali opet sa neizvesnoscu.
:ppozdrav::ppozdrav:

Dobro veče...
Jedna pesma za sve nas koji volimo...tambure...pesme...konje....salaše...primaše ...basprimaše...basiste i KONTRAŠE [video=youtube_share;qdkNi8IuPG4]http://youtu.be/qdkNi8IuPG4[/video]

Juče stigli pilići o kojima sam divanio pre par dana.
98auqe.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh