Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je dzaba.Ja radim sa kilasima i prodajem ih iskljucivo na kilo.Ako su kilo,svi zadovoljni.Ako su laksi,ja na gubitku,a ako su tezi imam ekstra profit.Koliko ce biti teski ja ne znam.To su odredjeni datumi i koliko vagnu.Sve sto je na akciji ja licno imam averziju.To je dzaba,ako je to tako i ako su pilici zdravi i da nisu probrani.Velike farme imaju obicaj da sa 5 nedelja izbace skartove,koji nemaju kilu i daju ih budzasto,samo da ih se rese.Skuplje im je da preskacu ceo turnus,zato sto njih treba duze da hrane.Ne kazem da je to ta prica.Neko mozda ima problem sa prostorom,pa mora da ih rastura.S druge strane je ne zahvalno reci uzimaj.Ja ti kazem da je to EKSTRA povoljno,pod uslovom da su zdravi.U protivnom,ni da su dzabe.

Hvala.Komšije okolo uzimaju i hvale.Niko nije imao problema.
Najverovatnije da ću i ja uzeti i dohraniti do 3,5 kg.
E onda batak bude k'o Djokovićev reket.:osmeh:

Poslednja izmena:
Da vas nešto priupitam.
Kod mene u komšiluku, u apateci ponuda za piliće glasi.
Paket od 15 pilića starosti od 3 nedjelje i 40 kg. gotove hrane(dvojka) izadje 3100 din.
'el se to isplati uzeti?
Inače pilići su 43 din. pileća jedinica 362 din. a dvojka 346 din.
Super za piliće 604 din.
Umal' da zaboravim.Ti pilići od 3 nedelje budu teški 750-950 gr.

To su pilici direkno sa njihove farme. Nisam video ali sam i ja cuo da dosta ljudi hvale. Imaju: jednodnevnih, te kilase i odhranjene za klanje. Jes jedan je plus tu u tom uzimanju. Nastavljas da hranis pilice sa njihovom hranom dalje tako da su manje sanse da dobiju proliv ili neke druge promene koje se desavaju prilikom promene hrane.

Ja hranim sa tom hranom moje i zadovoljan sam. Da ne reklamiram je ovde, pisao sam u temi o cenama hrane o njoj.
Ja moje nosim u ponedeljak na klanje 47 dan im je. Kad zavrsim javljam tacne rezultate.

Dule koja je stopa PDVa na koncentrat?Neco,pa zar se tebi to ne isplati vise.Ustedis 3 nedelje,ne grejes,nemas uginuca,vakcinacije itd za 30 tak dinara po piletu.:spavam:
Ja sam ovih dana potrosio maltene slame za te pare.:haha:
Za sve zivinare pozdrav na leeevo.:haha:

Poslednja izmena:
Neco, to je super cena, kad to pojedu što dođe uz njih imaće oko 2.4kg, ispadne da te kg piletine košta oko 86 dinara, EKSTRA.

To je od ekstra,ekstra.Prvo smo raspravljali o jeftinoj hrani,a sad jeftini i pilici.:sta: Od cega li prave tu hranu,za te pare?

Dobro jutro kolege. :ppozdrav:
Uzimao bi ja to nego mi je problem malo pretstavljao prevoz iz Rume do kuće. Čim popravim auto najverovatnije ću nabavljati. Još bolje će biti ako se otvori radnja ovde u selu. Što se tiče uginuća evo, hvala Bogu, druga tura nemam ih dogk su mali. Ali zato mi je u ovoj turi uginulo jedno pre neki dan. Ono što sam te pitao SAMA šta mu je. A u prošloj turi pet komada i to u sedmoj nedelji. Sve posledica infrakta.

Dobro jutro zivinari. Bio kod pilica stanje redovno kod one 3 ture u zivinarniku, a ovi mali od cetvrtka, dva uginuca. Dali su koje vise, valjda su znali kakvi su pa hajd da se opravdaju.
@SAMA Stopa PDV-a na potpune smese je posebna stopa 8%, A za dopunske smese i sve komponente i premikse sem prekrupe je osnovna stopa 18%.

Ne razumem sto se tu pravi razlika.:sta:Ako nekom treba snega,nek javi.Franko isporuka.:haha:

Pa mesaone kupuju i stavljaju komponente kod kojih je pdv 18%, a prodaju potpune smese sa pdv-om 8% i sticu pravo na povracaj poreza. Ali niko ne sme da ga trazi, posto se gospoda iz poreske odmah nacrtaju u dvoristu i traze KP-1 (Knjigu poslovanja) i ostale papire, pa ko voli nek izvoli. Kod dopunski idu samo komponente 18% i tu nema filozofije.

Piše na prethodnoj strani, koštano brašno!
Znaci u tom grmu lezi zeka.:osmeh: Pa to je zabranjeno u 2/3 sveta.Na balkanu mislim samo da je u Srbiji dozvoljeno.Braca Hrvati imaju ogromnu fabriku novije proizvodnje,a zabranu koriscenja.Eto nama sanse gde da potrosimo devize i da se pri tome zdravo hranimo.::samo bes::
Neco ako je to tacno,dobro precisti pilice.Ta hrana smrdi ko kuga.

Eto ipak smo bili u pravu da mora da postoji neka mucka oko te jeftinoce. Neko ga sigurno pokriva u inspekciji i na tehnoloskom faksu.

Svaka farma mora da nosi pile od oko 1kg na anlizu na samonelu.Uzgred ima ih oko 2000 vrsta,od kojih su 2 smrtonosne i jedna moze izazvati ozbiljne probleme.Ostale mogu proci sa mucninom,redjom stolicom i da ni ne znamo da je samonela u pitanju.Hranjiva ZIVOTINJSKOG porekla,pri cemu se misli na MESNO,MESNO KOSTANO i RIBLJE brasno spadaju u rizicnu grupu prenosnika samonele.Zbog toga se i zabranjuju.U slucaju da se pronadje samonela pri ispitivanju,troskovi su ogromni i sledi kontrolisana tj placena dezinfekcija objekta.Kolega je imao.Gulili su mu malter sa zidova i zabrana drzanja pilica u domacinstvu na neko vreme.Sve u svemu rizik je preveliki,a o ukusu da ne raspravljamo.
Uzgred sojina sacma je bez mirisa,bogat izvor proteina,ali je duplo skuplja od mesnog,a mesno ima vise proteina.Eto resenja nase enigme.:osmeh:
http://poljoprivreda.info/?oid=6&id=30

Poslednja izmena:
@SAMA

Onaj petao bolje gazi strojevi nego ja kada sam bio vojnik. Sta ti je nemacka skola. Zapad je zapad.:haha:

Piše na prethodnoj strani, koštano brašno!

@nikola-VUK
Ja ne mogu da pronadjem gde pise. :sta:

@SAMA
Jeo predhodnu turu koja je klana 5 ili 6 dan posto su dobili hranu za ciscenje, koja je iz iste firme. Veruj da nisam ukusniju piletinu jeo. Nista se ne oseti. Kada pribavim sledecu turu i budem imao papirice (tarabe :haha:) pri ruci napisacu sastave i od jedinice, dvojke i trojke.
Komsija mi se jedan cak i posvadjao sa zenom zbog sala iz pilica. Kada je dosla kuci sa posla da pece pile napadne ga da je povadio salo iz njega. I kaze da mu je bas zena osetljiva na te mirise i da ne moze da jede svasta ali ovde nista nije osetila.

Opis hrane je bio za koke nosilje ne za pilice.

@nikola-VUK
Ja ne mogu da pronadjem gde pise. :sta:

@SAMA
Jeo predhodnu turu koja je klana 5 ili 6 dan posto su dobili hranu za ciscenje, koja je iz iste firme. Veruj da nisam ukusniju piletinu jeo. Nista se ne oseti. Kada pribavim sledecu turu i budem imao papirice (tarabe :haha:) pri ruci napisacu sastave i od jedinice, dvojke i trojke.
Komsija mi se jedan cak i posvadjao sa zenom zbog sala iz pilica. Kada je dosla kuci sa posla da pece pile napadne ga da je povadio salo iz njega. I kaze da mu je bas zena osetljiva na te mirise i da ne moze da jede svasta ali ovde nista nije osetila.

Opis hrane je bio za koke nosilje ne za pilice.
Znas kako se u narodu kaze.Svaki cigan svoga konja fali.:haha: Nisi ti probao moje pilice.Takve nisi jeo od kako si gace vezao.:haha:Ma prsti se lepe.:osmeh:
Salu na stranu.Da je koncentrat dzabe,jeste,da je smesna cena i hrane i pilica jeste.Ja sa sve mesaonom i tegljenjem ne mogu postici tu cenu.Pretpostavka je da je caka u mesnom brasnu.Ja sam ti samo napisao da ih dobro ocistis.:ppozdrav:

Ovako pise na tarabi :haha: (na ceduljici od hrane):
SISTEMIK 1 Nutriment
potpuna smesa za nosilje jaja za konzum 1
SIROVINSKI SASTAV: Zrnasta hraniva, hraniva animalnog porekla (kategorija lll), proizvodi industrije ulja,mineralna hraniva,vitaminsko mineralni premix. Antioxidant (E 321, E 324)
U 1 kg smese dodato je: VITAMINA: A 10000 IJ, D-3 1500 IJ, E 16 mg., K-3 2 mg., C 20 mg., B-1 2 mg., B-2 6,5 mg., B-6 4,5 mg., B-12 0,02 mg., nikotinska kiselina 60 mg., pantotenska kiselina 19 mg., folna kiselina 1,75 mg., biotin 0,2 mg., holin hlorid 500 mg.
MINERALNE MATERIJE: Mn 80 mg., Fe 40 mg., Cu 6 mg., Zn 60 mg., Co 0,2 mg., J 0,5 mg., Se 0,15 mg.,
HEMIJSKI SASTAV: Proteini najmanje 16,5%, vlaga najvise 13,5%, celuloza najvise 8%, pepeo najvise 8%, Kalcijum min. 3,2-4%, Fosfat min. 0,65-0,85%, Natrijum 0,15-0,2%, Lizin najmanje 0,79%,Metionin+Cistin najmanje 0,65%, Metab. energija najmanje 11,5 MJ/kg.

Tako pise sastav hrane, a da li je to i u dzaku nebih znao.:ppozdrav:

CItiram ti post koji si napisao u temi o cenama hrane, vidiš drugu stavku hraniva animalnog porekla, nije to strašno amerikanci sve živo hrane sa tim, tu ti spada još i krv od klanja, mlevene kosti, riblje brašno, a znaš kako su oni fini i zdravi :haha:

Šalim se šibaj samo ih dobro očisti što ti kaže sama!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh