Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srecna Vam svima nova godina.

@miroslav k

Ipak smo bili kod svastike i sogora, a prasetina ce danas da padne kod nas.

Drage kolege zivinari i ostali forumasi.Zelim vam najpre zdravlja,vama i vasim dragim osobama,a onda i dobre cene vasih proizvoda.Da vam godina bude rodna i da vas cele godine sreca prati.
Slozicete se da je sreca veoma bitan faktor.Oni na Titaniku su imali i zdravlja i para,ali nisu imali srece.:osmeh:Ja zato to ne bi razdvajao.Ziveli i jos jednom sve najbolje.:ppozdrav::veseljak::

Sad sam gledao koncert Miroslava Ilića, pa me uhvatilo raspoloženje od sinoć, pa sam pustio koncert Zvonka Bogdana što sam sinoć snimio, vidim lagano kako današnji dan klizi ka alkoholu, ali nema veze :ppozdrav:

@SAMA

Pa ima, nadje se. Ide sada Bozic pa odmah i slava i Jovo nanovo, odose moje kile ponovo gore a godinu dana sam drzao dijetu i gladovao. Nema veze kada prodje i mladjeg kuma slava Sv. Jovan ponovo na dijetu.

Trazim mali savet. Koja je najkrupnija rasa kokoški? Ili koje bi se rase mogle ukrstiti da se dobiju što kvalitetniji pilići za tov odnosno meso. Mislim na dvorišno držanje i poluintenzivan tov.

Dobro Vam ovo prolecno jutro zelim. Drugi dan je nove godine, idemo u nove radne pobede.

Rasa ima dosta.Svaka ima neke svoje prednosti i mane.Najbolje bi bilo da prelistas ovde.Nema puno,a nacices ono sto ti treba.
http://poljoinfo.com/showthread.php?19-Kokoške-za-dvorište
. To sam čitao. Ali ja se razumem u koke samo u tanjiru razlikujem batak i vrat. Pošto ste iskusni u gajenju mene interesuje savet. Krupna rasa ili kombinacija dve ako se to radi da dobijem piliće koji bi bili po prirastu bar 70% kao ovi beli što se kupuju za tov.

. To sam čitao. Ali ja se razumem u koke samo u tanjiru razlikujem batak i vrat. Pošto ste iskusni u gajenju mene interesuje savet. Krupna rasa ili kombinacija dve ako se to radi da dobijem piliće koji bi bili po prirastu bar 70% kao ovi beli što se kupuju za tov.

Pa sam izaberi rase i njihove karakteristike dobro prouci, pa onda napravi kombinaciju koja mislis da ce uspeti i naj vise odgovarati. Mada mislim da su geneticari to vec odavno uradili i izbacili koke sa pravim karakteristikama pa nema potrebe da ti ukrstas i trazis neku novu rasu. Prabaj orpington ili bramu.

Kolega Srbanac (ovcar) jati predlaze rasu "brama" neznam dal je to strucan naziv , Kokos izuzetna za kombinovani sistem gajenja , izuzetno krupna , po sajmovima i vasarima se moze naci po cenama od 5000 do 8000 dinara za elitni par

---------- Poruka napisana u 09:58 ---------- Prethodna poruka je at 09:51 ----------

http://pticefaunaeurope.forumotion.net/t224-topic

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh