Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Presudna je ogromna konkurencija.
Ima li biznis koji rade desetine,stotine hiljada konkurenata u jednoj ovakvoj.drzavi osim ratarstva i jos nekih grans poljoprivrede?
Koji bi drugi posao izdrzao da ima tolko konkurenata?
Uzmimo npr trgovci djubrivom , sjemenom ,hemijom , otkupljivaci ,trgovci mehanizacijom...?
Njih ima par desetina , na nivou drzave , to nije neka konkurecija . Banaka ima na prste da izbrojis . Sta ih tjera da supstaju cijwnu?

Prica mi stric da su za vreme onih sankcija kada djubriva nije bilo sejali na 33 i bez djubriva.I radjalo je .
Izgleda da ce postati neisplativo ulagati u djubrivo za neke ratarske kulture.

Не разређује се одмах него кад порасте стабљика око 1 метар. То радити свака 2-3 дана како који стиже и посечено носити козама или овцама да једу. То сада нема смисла радити, ем нема коза и оваца а и физички рад се не исплати...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Prica mi stric da su za vreme onih sankcija kada djubriva nije bilo sejali na 33 i bez djubriva.I radjalo je .
Izgleda da ce postati neisplativo ulagati u djubrivo za neke ratarske kulture.
Na žalost ,bio sam akter takve setve .Imao sam ploče za nodetku sa 11 rupa ,tako sam mogao da postignem zadati razmak.

Не разређује се одмах него кад порасте стабљика око 1 метар. То радити свака 2-3 дана како који стиже и посечено носити козама или овцама да једу. То сада нема смисла радити, ем нема коза и оваца а и физички рад се не исплати...

Davali su i govedima isto ,cak se i nasejavao ovaj obican kukuruz kod nas su ga zvali jarma :D naseje se rucno velika gustina i onda ga kose na metar metar i po sve zavisi od uslova , cak su i postrno sejali posle psenice i jecma ..

Ми смо то овако радили, за козе поред свеже траве. Кад би већ догурао до фазе клипа онда би све што је мали клип секли и клип секли на колутиће. То и сточна репа. Комбинација мали милион.

Ja sam recimo ove godine posejao namerno fao 600 hibride zp na 20 - 22 cm , kako bi klip bio manji ,tj. bude duguljast i lakse se lomi ako treba , ali gustina cupa prinos .. I recimo sada govedima dajem kukuruz u klipu , ne sada nego tokom cele godine ...Izgubim nesto na prinosu sigurno ,ali racunam da mi je mnogo lakse da nahranim njih 15-20 na ispustu tako nego sa koncentratima , a i radio sam eksperimente , dam im koncentrat na jednu stranu na drugu klip , uvek idu prvo na klip ..

Nazad
Vrh